Effectiveness of using digital libraries as a pedagogical tool to enhance esl learner's speaking and reading skills
Dijital kütüphanelerin yabancı dil öğrencilerinin konuşma ve okuma becerilerini geliştirmek için pedagojik bir araç olarak kullanılması
- Tez No: 901747
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İLKİN BAŞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Dijital Kütüphane, İkinci Dil Olarak İngilizce, Pedagoji, Kamerun, Digital Library, English As a Second Language, Pedagogy, Cameroon
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bu araştırma, ESL öğrencilerinin konuşma ve okuma becerilerini geliştirmek için Pedagojik bir araç olarak Dijital Labiary'lerin kullanılmasının etkinliğini incelemeyi amaçlamaktadır. Kamerun'da İngilizce standartlarının düştüğü artık yeni bir Haber değil ve Ndongmanji (2005) ve Tabah (2010) gibi çalışmalar bunu kanıtlıyor. Kamerun'da düşen İngilizce standartlarına ilişkin literatür sınırlı olmadığı gibi yeterli de değildir. Kamerun'da İngilizce standartlarının düşmesinde öğretim yöntemi, müfredat, sınıf büyüklükleri gibi bazı faktörler etkili olmuştur. Bu durumu düzeltmek için birçok önlem alınmış ancak sonuç alınamamıştır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, iyi bir dijital kütüphaneye erişim ve bu kütüphanenin etkin kullanımı, genel olarak daha iyi bilgi edinimine ve özel olarak da İngilizceye büyük katkı sağlayacaktır. Bu çalışmada iyi sonuçlar elde etmek için veriler öğrenci ve öğretmenlerin gözlemlenmesi, anketlerin uygulanması ve görüşmeler yoluyla toplanmıştır. Bu çalışmanın yürütüldüğü 6 okuldan 4'ünün dijital kütüphane kaynaklarına erişimi varken diğerlerinin yoktur. Dijital kütüphaneye erişimi olan 4 okuldan 2'sinin öğretmen ve öğrencileri tarafından etkin bir şekilde kullanıldığı ve bunun da genel olarak sözlü ve yazılı İngilizce ve ESL performanslarına yansıdığı gözlemlenmiştir ki bu da bu araştırmanın sonunda amaçlanan hipotezimizle çok iyi örtüşmektedir Kamerun hükümetinin ve okul yetkililerinin dijital kütüphaneler konusunu ciddiyetle ele almaları amaçlanmıştır çünkü dünya giderek dijitalleşmektedir ve okullarımızdan başlayarak dijital kütüphanelere duyulan ihtiyaç artmaktadır.
Özet (Çeviri)
This research seeks to study the effectiveness of using digital libraries as a pedagogical tool to enhance ESL learners' speaking and reading skills. İt is no longer news that the standards of English in Cameroon are falling and studies like Ndongmanji (2005) and Tabah (2010) attest to this. The literature on falling English standards in Cameroon is neither limited nor sufficient. Some factors attributed to these falling standards of English in Cameroon such as the method of teaching, curriculum, and class sizes amongst others. Many measures have been put in place to redress this situation but no results have been attained. The point of interest here is Access to a good digital library and its effective use will contribute greatly to better knowledge acquisition at large and English in particular. To attain good results for this study. Data was collected using observation of students and teachers, administration of questionnaires, and interviews, the theoretical framework used to analyze our data is the constructivism theory. Among the six schools wherein this study was conducted, four schools had Access to digital library resources while the other did not. It was observed that among the 4 schools with access to digital libraries, two make effective use of it by teachers and students which is reflected in their performance in spoken and written English and ESL in general which ties very well with our hypothesis at the end of this research it was purposed that the government of Cameroon and school authorities should take up the issue of digital libraries seriously since the World is becoming more digitalized there is the rising need tag along starting from our schools.