Konya ilinde devlet desteği ile kurulan lisanslı depoların yapılar anlamında uygunluk durumu ve bu depolara ürün veren üreticilerin memnuniyeti üzerine bir araştırma
A research on the compliance status of licensed warehouses established with government support in Konya province in terms of buildings and the satisfaction of the manufacturers who provide products to these warehouses
- Tez No: 905316
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERSEL YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Depoculuk, Lisanslı depoculuk, Üretici memnuniyet anketi, Warehousing, Licensed warehousing, Producer satisfaction survey
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
Amaç: Bu çalışma, Konya ilinde devlet desteği ile kurulmuş olan Lisanslı Depoların yapısal anlamda uygunluk durumunun belirlenmesi ve bu lisanslı depolara ürünlerini veren üreticilerin depolardan memnun olup olmadığının belirlemek amacıyla yapılmıştır. Materyal ve Yöntem: Çalışma Konya ilinde çalışmanın yapıldığı tarihte mevcut olan Lisanslı Depoların devlet kredisi sağlanarak yapılanları tespit edilmiş ve sonrasında bu işletmelerin tümü gezilerek yapısal anlamda kriterleri belirlenmiş ve çalışmada kullanılan depoların kayıt sisteminden kendisine ürün veren üreticiler belirlenerek, bu üreticilere detayı çalışma içerisinde verilen anket çalışması yapılmış ve sonuçlar spss istatistik programı yardımıyla belirlenmiştir. Bulgular: Konya ilinde mevcut olan ve devlet kredisi kullanılarak inşa edilmiş ve lisanslı olarak hizmet veren depoların yapısal anlamda bazı önemli parametreleri belirlenerek olumlu ve olumsuz tespit edilen bulgular gruplanmış ve ürünlerini bu depolara teslim eden üreticilerin kendilerine yöneltilen anket sorularına verdikleri yanıtlar gruplandırılmış ve istatistiki analize tabi tutulmuştur. Bunlar çalışma içerisinde Çizelgeler şeklinde özetlenmiştir. Sonuç: Konya ilinde devlet desteği ile inşa edilmiş lianslı depolara ürün veren üreticilerin memnuniyet anketlerinden elde edilen veriler gruplandırılarak SPSS istatistik programı kullanılarak analiz edilmiş ve sonuçlar tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Purpose: This study was conducted to determine the structural suitability of the Licensed Warehouses established with state support in Konya province and to determine whether the producers who supply their products to these licensed warehouses are satisfied with the warehouses. Materials and Methods: The Licensed Warehouses that existed at the time of the study in Konya province were determined to have been built by providing government loans, and then all of these businesses were visited and their structural criteria were determined, and the producers who supplied their products were determined from the registration system of the warehouses used in the study, and a survey was conducted for these producers, the details of which were given in the study, and the results were published in spss. It was determined with the help of a statistical program. Findings: Some important structural parameters of the licensed warehouses in Konya, which were built using government loans, were determined and the positive and negative findings were grouped, and the answers given by the producers who delivered their products to these warehouses to the survey questions were grouped and subjected to statistical analysis. These are summarized in the form of tables within the study. Conclusion: The satisfaction surveys of the producers who supply products to Liansli warehouses built with state support in Konya province were divided according to main groups, the results were grouped and analyzed using the SPSS statistical program, and the results were tried to be explained by grouping in the relevant tables and the results were discussed.