Evlilikte partnerlerin evlilik doyumu ile problem çözme becerileri arasındaki ilişki
The relationship between marital satisfaction and problem solving skills of partners in marriage
- Tez No: 906380
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ YASEMİN OZAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Psikoloji, Psychology
- Anahtar Kelimeler: Evlilik, Evlilik Doyumu, Problem Çözme, Evli çiftler, Marriage, Marital Satisfaction, Problem Solving, Married Couples
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Aile Danışmanlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu araştırmanın amacı; evli bireylerin evlilik doyumu, ve problem çözme davranışları arasındaki anlamlı ilişkileri incelemektir. Örneklem grubu olarak İzmir ili sınırları içinde 18 yaş üstü evli olan çiftler seçilmiştir. Araştırma için Google Forms üzerinden çevrimiçi anket uygulanmıştır. Veriler toplanırken Sosyodemografik Form, Evlilik Doyumu Ölçeği (EDÖ) ve Problem Çözme Envanteri (PÇE ) kullanılmıştır. Araştırmaya 18 yaş üstü 171 kişi katılmıştır. İstatistik analizleri ise IBM SPSS programı ile yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to examine the significant relationships between marital satisfaction and problem solving behaviors of married individuals. Married couples over the age of 18 in Izmir province were selected as the sample group. For the research, an online questionnaire was applied via Google Forms. Sociodemographic Form, Marital Satisfaction Scale (MSS) and Problem Solving Inventory (PSI) were used to collect the data. A total of 171 participants over the age of 18 participated in the study. Statistical analyses were performed with IBM SPSS program.