An automatic target detector and classsifier for a security and surveillance system
Bir güvenlik ve gözetleme sistemi için otomatik hedef tanıyıcı
- Tez No: 90680
- Danışmanlar: PROF. DR. METE SEVERCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Otomatik Hedef Tanıma IV, Automatic Target Recognition. Ul XC YÜKSEKÖGRCTIM KÜRUUi DOKÜMANTASYON MERKEZİ
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
oz bir güvenlik ve gözetleme sistemi için otomatik hedef tanıyıcı Yılmaz, Şener Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mete Severcan Aralık 1999, 70 sayfa Bu tezde bir Güvenlik ve Gözetleme Sistemi için bir Otomatik Hedef Tespit ve Tanıma algoritması tasarlandı. Güvenlik ve Gözetleme Sistemi, denizde yeralan bir platformu gözetlemek için kullanılmakta ve bir termal görüş sistemi ile buna bağlı bir bilgisayardan oluşmaktadır. Tasarlanan algoritma termal görüntüler üstünde işlem yapmaktadır. Otomatik Tespit ve Tanıma Algoritması aşama aşama devreye girmektedir. İlk önce platforma yaklaşan objeler tespit edilmektedir. Daha sonra tespit edilen objeler şekilsel olarak incelenerek olası yalnış tespitler elenmektedir. Obje bir süre takip edilerek yönü ve hızı bulunmaktadır. Son olarak obje, büyüklüğe göre bir sınıflandırma işlemine sokulmaktadır. Algoritma bir görüntü işleme kartı üzerinde gerçek-zamanda çalıştırlmış ve yüksek bir tespit oranı sonucu elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN AUTOMATIC TARGET DETECTOR AND CLASSIFIER FOR A SECURITY AND SURVEILLANCE SYSTEM Yılmaz, Şener M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mete Severcan December 1999, 70 pages In this thesis an Automatic Target Detector and Classifier is designed for a Security and Surveillance System. The Security and Surveillance System consists of an infrared imaging system and a computer, and it is used for observing a platform that is located on the sea. The algorithm is designed to work on infrared images. The first step of the algorithm detects objects moving towards the platform. The next step further analyses the object by shape in order to reduce false alarms. The object is tracked in the next step and its direction and speed is determined. In the final step the object is classified by size. The algorithm is implemented on an image processing board and is able to run in real-time with high detection rate.