Vertical vibration analysis of a rigid rectangular footing resting on a soil layer deposit
Toprak tabakası üzerindeki dikdörtgen esnemez bir temelin düşey titreşim çözümlemesi
  1. Tez No: 90700
  2. Yazar: ALİ ERCAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. M. ZÜLFÜ AŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Makina temeli, titreşim, tabaka, esnek. iv tC VÜKSIKĞĞRETIM Kt/RUU, Machine foundation, vibration, layer, elastic. iii
  7. Yıl: 1999
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
oz TOPRAK TABAKASI ÜZERİNDEKİ DİKDÖRTGEN ESNEMEZ BİR TEMELİN DÜŞEY TİTREŞİM ÇÖZÜMLEMESİ Ercan, Ali Y.Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. M. Zülfü Aşık Ortak Tez Yöneticisi : Yrd. Doç. Dr. Sadık Bakır Aralık 1999, 73 Sayfa Bu tez, belli yükseklikteki bir esnek tabaka üzerinde oturan esnemez, dikdörtgen bir makina temelinin düşey harmonik yükleme altında gösterdiği tepkilerin çözümlenmesidir. Öncelikle, değişim yöntemleri kullanılarak bazı analitik sonuçlar elde edilmiştir. Daha sonra, problem deneysel ortamda modellenerek bazı sonuçlar bulunmuş ve bu sonuçlar analitik sonuçlarla karşılaştırılmıştır. Bunun yanında, sonlu elemanlar yöntemi programı olan ANSYS ile elde edilen sonuçlar önceki sonuçlarla karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT VERTICAL VIBRATION ANALYSIS OF A RIGID RECTANGULAR FOOTING RESTING ON A SOIL LAYER DEPOSIT Rrcan, Ali M.S., Department of Civil Engineering Supervisor : Assoc. Prof. Dr. M Zülfü Aşık Co-Supervisor : Asst. Prof. Dr. Sadık Bakır December 1 999, 73 pages This thesis analyzes the response of a rigid rectangular machine foundation subjected to a vertical harmonic excitation and resting on an elastic layer. First, by using variational methods some analytical results are obtained. Then, by modeling the problem under laboratory conditions, a number of results are obtained from the experiments conducted, and these results are compared with the analytical results. Besides these, the results obtained by using ANSYS, which is a finite element method program, are compared with the results obtained from the mathematical model and the experiments.