Milliyetçilik ve göç kavramları ile Avrupa'daki Türk azınlıkların durumu üzerine bir inceleme
A study on the concepts of nationalism and migration and the situation of minority Turks in Europe
- Tez No: 908503
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SİNEM ERAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Azınlık Hakları, Türk Toplulukları, Milliyetçilik, Minority Rights, Turkish Communities, Nationalism
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Disiplinlerarası Göç Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu çalışma, milliyetçilik ve göç kavramları çerçevesinde Avrupa'daki azınlık Türklerin durumunu ele almaktadır. Araştırma, azınlık türlerini inceleyerek başlamış, ardından Avrupa Birliği'ne üye devletlerdeki azınlık gruplarının genel durumunu analiz etmiştir. Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Belçika ve Yunanistan gibi önde gelen ülkeler ile Hollanda, İsveç, Avusturya, Finlandiya, Danimarka, İrlanda, Portekiz ve Lüksemburg gibi diğer üye devletler incelenmiştir. Çalışma ayrıca, Avrupa'daki Türk topluluklarının milliyetçilik ile olan ilişkisini, entegrasyon süreçlerini, kimlik ve aidiyet deneyimlerini değerlendirmiştir. Azınlık Türklerin siyasi, kültürel ve toplumsal katılımı, karşılaştıkları zorluklar ve milliyetçilik ideolojisi ile ilişkileri analiz edilmiştir. Sonuçlar, azınlık Türklerin Avrupa'daki durumunun milliyetçilik ve göç politikaları çerçevesinde karmaşık ve çok boyutlu olduğunu göstermektedir. Bu çalışma, azınlık Türklerin durumunu anlamak ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek için kapsamlı bir değerlendirme sunmaktadır. .
Özet (Çeviri)
This study deals with the situation of minority Turks in Europe within the framework of the concepts of nationalism and immigration. The research began by examining the types of minorities and then analyzed the general situation of minority groups in the member states of the European Union. Leading countries such as France, England, Italy, Spain, Belgium, and Greece, as well as other member states such as the Netherlands, Sweden, Austria, Finland, Denmark, Ireland, Portugal, and Luxembourg, were examined. The study also evaluated the relationship of Turkish communities in Europe with nationalism, their integration processes, and their experiences of identity and belonging. The political, cultural, and social participation of minority Turks, the difficulties they face and their relationship with the ideology of nationalism are analyzed. The results show that the situation of minority Turks in Europe is complex and multidimensional within the framework of nationalism and immigration policies. This study provides a comprehensive assessment to understand the situation of minority Turks and develop sustainable solutions.