Karabük Üniversitesinde eğitim alan yabancı uyruklu öğrencilerin Türk Mutfağı hakkındaki görüşleri
The views of international students studying at Karabük University on Turkish Cuisine
  1. Tez No: 914567
  2. Yazar: RASUL İSMAYILOV
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FATİH TÜRKMEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Karabük Üniversitesi, Türk Mutfağı, Uluslararası Öğrenciler, Karabük University, Turkish Cuisine, International Students
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Türk kültüründe yemek, önemli bir yer tutar ve bu durum, Türklerin farklı coğrafyalarda uzun yıllar boyunca yaşamış olmaları ve bu coğrafyalardaki diğer kültürlerle etkileşim içinde olmaları ile şekillenmiştir. Bu etkileşimler, Türk Mutfağının zamanla çeşitlenmesini ve günümüzdeki popülerliğini kazanmasını sağlamıştır. Türk Mutfağı, kültürel zenginliklerin etkisiyle pek çok farklı yemeği içinde barındırır. Bu çalışmanın amacı, Karabük Üniversitesi'nde eğitim görmek üzere yurt dışından gelen öğrencilerin Türk Mutfağı hakkındaki düşüncelerini incelemektir. Araştırma, Karabük Üniversitesi'ne gelen yabancı uyruklu öğrencilere yönelik gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgular, öğrencilerin Türk Mutfağının zengin bir çeşitliliğe sahip olduğunu ve Türk yemeklerinin lezzetini beğendiklerini ortaya koymaktadır. Ayrıca katılımcılar, Türk yemeklerinin kaliteli, doyurucu ve güvenli olduklarını ifade etmişlerdir. Bu sonuçlar, Türk Mutfağının hem lezzet hem de güvenlik açısından öğrenciler tarafından olumlu değerlendirildiğini göstermektedir.
Özet (Çeviri)
Food holds an important place in Turkish culture, and this has been shaped by the fact that Turks have lived in different geographical regions for many years and have interacted with other cultures in these regions. These interactions have led to the diversification of Turkish Cuisine over time, helping it gain popularity today. Turkish Cuisine, influenced by cultural wealth, encompasses many different dishes. The aim of this study is to examine the opinions of international students studying at Karabük University regarding Turkish Cuisine. The research was conducted with international students at Karabük University. The findings indicate that the students believe Turkish Cuisine has a rich diversity and they enjoy the taste of Turkish dishes. Additionally, participants stated that Turkish food is of high quality, filling, and safe. These results show that Turkish Cuisine is positively evaluated by students both in terms of taste and safety.