Antalya'da fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veren sağlık turizmi yetki belgesine sahip kurumlarda dijital pazarlamanın etkinliği
The Impact of digital marketing in health tourism authorized institutions providing physical therapy and rehabilitation services in Antalya
- Tez No: 915959
- Danışmanlar: PROF. DR. JALE SELLİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Health Care Management
- Anahtar Kelimeler: Sağlık Turizmi, Dijital Pazarlama, Antalya, Health Tourism, Digital Marketing, Antalya
- Yıl: 2024
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sağlık Turizmi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sağlık Turizmi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
Günümüzde sağlık turizmi, küresel sağlık hizmetleri sektöründe hızla büyüyen ve önem kazanan bir alan haline gelmiştir. Sadece tıbbi tedavilerle sınırlı kalmayan sağlık turizmi, aynı zamanda fizik tedavi, rehabilitasyon, wellness ve alternatif tedavi hizmetleri almak amacıyla farklı ülkelere seyahat etmelerini ifade etmektedir. Sağlık turizmi, hastalar için yüksek kaliteli sağlık hizmetlerine erişim olanağı sunarken, gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeler için önemli bir ekonomik fırsat sunmaktadır. Dijital pazarlama stratejileri bu alandaki rekabetin artmasıyla birlikte önemli bir rol oynamaya başlamıştır. Sağlık turizmi hizmetlerini geniş kitlelere ulaştırmak ve tanıtmak için dijital pazarlama etkili bir araçtır. İnternetin ve dijital platformların yaygınlaşmasıyla birlikte sağlık kuruluşları potansiyel hastalara hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir. Yaptığımız çalışmada, Antalya'daki sağlık turizmi yetki belgesine sahip olan sağlık kuruluşlarında dijital pazarlamanın etkisi araştırılmıştır. Bu çalışma, Antalya ilinde bulunan ve fizik tedavi hizmeti sunan 21 sağlık kuruluşunu kapsamaktadır. Araştırma yapılırken Antalya'da bulunan ve sağlık turizmi yetki belgesine sahip kuruluşların sosyal medya (Facebook, Instagram, Youtube, Twitter/X) hesapları ve web siteleri incelenmiştir. Dijital pazarlamanın sağlık kuruluşları üzerinde etkisi olup olmadığını belirlemek çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Bu bağlamda gerçekleştirilen literatür taraması ve içerik analizi, sağlık kuruluşları üzerinde dijital pazarlamanın etkili olduğunu ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
Today, health tourism has become a rapidly growing and increasingly important area in the global healthcare sector. Health tourism, which is not limited to medical treatments, also involves traveling to different countries to receive physical therapy, rehabilitation, wellness and alternative treatment services. It offers patients access to highquality healthcare services while providing significant economic opportunities for both developed and developing contries. Digital marketing strategies have begun to play a crucial role in this increasingly competitive field. Digital marketing is an effective tool for promoting and reaching a wide audience for health tourism services. Healthcare institutions can quickly reach potential patients with the proliferation of the internet and digital platforms,. In our study, we investigated the impact of digital marketing on healthcare institutions in Antalya that possess a health tourism authorization certificate. This study covers 21 healthcare institutions in Antalya that provide physical therapy services. During the research, we examined the social media accounts (Facebook, Instagram, Youtube, Twitter/X) and websites of these institutions. The aim of this study is to determine whether digital marketing has an impact on healthcare institutions. In this context, the literature rewiew and content analysis contuted revealed that digital marketing is effective on healthcare institutions.