ضع وتعجل 'كما تجريها المصارف الإسلامية' :المصارف الكويتية أنموذجا
Katılım bankalarında 'indirim yap, peşin tahsil et' kuralı: Kuveyt Bankaları örneği'
  1. Tez No: 921024
  2. Yazar: HESHAM BONOWARA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MAGOMEDBASİR GASANOV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: debt, loan, credit sales, installment sales, Economy, Islamic economics, Islamic banking, financial transactions
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam İktisadı ve Hukuku Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İslam İktisadı ve Hukuku Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
Allah bizim için finansal işlemleri emretti; Ekonomik hareketliligi ve gelişimini kolaylaştırdık ve bunun için insanları birbirine zulmetmekten koruyan kontroller koyduk. Yeni meselelerden bazıları, kolaylaştırma ve gelişmeyi sağlayan şeylerden biri olmakla adaletsizlik ve şüpheli islemler arasında dönüyordu. Araştırma، kavramının tanımını، imajını، fıkhî uyarlaması ile ilgili alimlerin koydugu hüküm ve kaidelerini, mesele ile ilgili delillerini açıklamayı, aralarindaki farkı tartışmayı içerdiğinden, borç ve alacaklarda yapilandırma meselesinin bir çalışmasıdır. Bunun için de (borç ve vadeli satış) kavramının incelenmesi, bunların dayanaklarının ve türlerinin her sözleşmedeki yerinin açıklığa kavuşturulması tezde yer almıştır. İslami bankalarda yapılandırmayı devreye alma ve hızlandırma konusuna açıklık getirdik. Konunun bankaların borç planlaması ile alakalı olduğu kanısına vardım. Anahtar elimeler: Koy ve acele et، borç، kredi، merdiven، vadeli satış, taksitli satış Ekonomi, İslam ekonomisi, İslami bankalar, finansal işlemler.
Özet (Çeviri)
Almighty Allah has ordained financial transactions for us, To facilitate economic circulation and its development, and to make controls for this that protect people from oppressing each other. Some of the new issues revolved around injustice and dubious actions, being one of the things that facilitated and improved. This research is a study of the issue of structuring debts and receivables, as it includes the definition of the concept of research, its reflection, the rulings and rules of scholars regarding its jurisprudence adaptation, explaining the evidence and discussing the difference between them. For this reason, examining the concept of (debt and forward sales) and clarifying their basis and types in each contract are included in the thesis. It also includes clarification of commissioning and accelerating the structuring in Islamic banks.