Türkiye'de sağlık turizmi yetki belgesi olan aracı kuruluşların dijital pazarlama kanallarının incelenmesi: Alanya örneği
Examination of digital marketing channels of intermediary organizations with health tourism authorization certificates in Turkiye: The Alanya example
  1. Tez No: 924567
  2. Yazar: BEDİA AKBACI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSHAK SUAT ÖVEY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık Turizmi, Dijital Pazarlama Kanalları, Sosyal Medya, Web Sitesi, Alanya, Health Tourism, Digital Marketing Channels, Social Media, Website, Alanya
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Turizmi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sağlık Turizmi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
Sağlık Turizmi her geçen gün artan popülarite ile birlikte ilgi odağı olmaya ve ülkeye gelir kazandırmaya devam etmektedir. Sağlık turistleri de bu artan popülarite ile tanıtımını iyi yapan ülkelere ve işletmelere doğru yönelmektedir. Kurumların dijital pazarlama kanalları tanıtım noktasında oldukça önem kazanmaktadır. Bu çalışmanın amacı, Sağlık Turizmi Yetki Belgesi'ne sahip acentaların dijital pazarlama kanalları incelenerek, dijital pazarlamanın önemini göstermektir. Bu araştırmada Alanya'da bulunan Sağlık Turizmi Yetki Belgesi'ne sahip toplam 9 acentanın web siteleri ve sosyal medya kanalları içerik analizi yöntemiyle araştırılmıştır. Aracı kuruluşların web sitelerinin incelenmesi, 22 Eylül - 10 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın önemi dijital pazarlama kanallarının etkisini göstermektir. Yapılan içerik analizleri sonucunda araştırmaya katılan acentalar arasında sosyal medyayı aktif kullanan sayısı azdır. Sağlık turizmi için uluslararası ulaşılabilirlik düzeyi yetersizdir.
Özet (Çeviri)
Health Tourism continues to be the center of attention and generate income for the country with its increasing popularity every passing day. Health tourists also tend to move towards countries and businesses that promote themselves well with this increasing popularity. Digital marketing channels of institutions gain great importance in terms of promotion. The aim of this study is to show the importance of digital marketing by examining the digital marketing channels of agencies with Health Tourism Authorization Certificates. In this study, the websites and social media channels of a total of 9 agencies with Health Tourism Authorization Certificates in Alanya were investigated using content analysis method. The review of intermediary institutions' websites was conducted between September 22 and October 10, 2024. The importance of this study is to show the effect of digital marketing channels. As a result of the literature review and content analysis, the number of agencies that participated in the research that actively use social media is low. The level of international accessibility for health tourism is insufficient.