Yat inşa sözleşmelerinde ayıp
Defect in yacht building contracts
  1. Tez No: 925510
  2. Yazar: BURAK KURTÇEPE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ASLIHAN SEVİNÇ KUYUCU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Yat, Yat İnşa Sözleşmeleri, Yat İnşa Sözleşmelerinde Ayıptan Doğan Sorumluluk, Yacht, Yacht Building Contracts, Liability for Defects in Yacht Building Contract
  7. Yıl: 2024
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bu çalışmada yat kavramı, yat inşa sözleşmesi ve yat inşa sözleşmesinde ayıptan doğan sorumluluk incelenmiştir. Bu inceleme kapsamında, gerekli olduğu ölçüde yat inşa ve gemi inşanın birbirine benzediği ve birbirinden ayrıldığı noktalar da vurgulanmıştır. Yat inşa sözleşmeleri kapsamında tarafların edim yükümlülükleri detaylıca inceleme alanı bulmuştur. Yat inşa sözleşmelerinde tersanecinin en önemli sorumluluklarından birisi olan ayıptan doğan sorumluluğu kapsamında ayıp kavramına, ayıbın şartlarına, ayıp çeşitlerine, iş sahibini ayıp karşındaki hakları ve tersanecinin ayıptan doğan sorumluluğunu kaldıran veya sona erdiren haller çalışmamızda açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the concept of yacht, yacht building contract and liability for defect in yacht building contract are analyzed. Within the scope of this examination, the similarities and differences between yacht building and shipbuilding are also emphasized to the extent necessary. The performance obligations of the parties under yacht building contracts have been examined in detail. Within the scope of the shipbuilder's responsibility arising from defect, which is one of the most important responsibilities of the shipbuilder in yacht building contracts, the concept of defect, the conditions of defect, the types of defect, the rights of the owner against defect and the situations that remove or terminate the shipbuilder's responsibility arising from defect are explained in our study.