Simulation of an electric arc furnace system and examination of the effects of current transformer saturation
Bir elektrik ark ocağı sisteminin simulasyonu ve akım trafosu doyumunun etkilerinin incelenmesi
- Tez No: 93009
- Danışmanlar: DR. A. ERBİL NALÇACI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Elektrik Ark Ocağı, Doyabilen Akım Trafosu, Statik VAR Kompanzasyon Sistemi, Doğrusal-olmayan-Ark, MATLAB / SIMULINK iv, Electric Arc Furnace, Saturable Current Transformer, Static VAR Compensator, Non-linear- Arc and MATLAB/SIMULINK m
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
oz BİR ELEKTRİK ARK OCAĞI SİSTEMİNİN SİMULASYONU VE AKIM TRAFOSU DOYUMUNUN ETKİLERİNİN İNCELENMESİ Yüksel, Abdulbaki Yüksek Lisans, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. A. Erbil NALÇACI Aralık 2000, 129 sayfa Bu tezde bir Elektrik Ark Ocağı (EAO) Sisteminde teorik çalışmalar yapılmıştır. Öncelikle doğrusal olmayan ark, statik kompanzasyon sistemi ve doyabilen akım trafosu ile detaylı bir EAO sistemi MATLAB/SIMULINK programı kullanılarak modellenmiştir. Bu tezde kullanılan ark modeli gerçekteki doğrusal olmayan ark karakteristiğine çok yakm bir modeldir. Daha sonra modellenen bu sistem maximum güç transferini, harmonikleri ve doymuş akım trafosunun sisteme etkisini analiz etmek için kullanılmıştır. Doymuş akım trafosu, statik kompanzasyon sistemi ve doğrusal olmayan ark modeli ile bu sistemin detaylı modeli başka çalışmalar içinde kullanılabilir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SIMULATION OF AN ELECTRIC ARC FURNACE SYSTEM AND EXAMINATION OF THE EFFECTS OF CURRENT TRANSFORMER SATURATION Yüksel, Abdulbaki M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Dr. A. Erbil NALÇACI December 2000, 129 pages In this thesis theoretical studies are held in an Electric Arc Furnace (EAF) System. First a detailed EAF system with its non-linear arc model, Static VAR Compensation (SVC) System and Saturable Current Transformers are modelled by using MATLAB/SIMULINK. The V-I characteristic of the arc model, used in this thesis is very close to its real non-linear characteristic. Then the model of the system is used to analyse maximum power transfer, harmonics and the effects of current transformer saturation on the system performance. The model of the system can also be used for other studies since it is a detailed model having all necessary components present in an EAF system.