Data mining using queny flocks with views
Görüntülü sorgu paketleri ile veri madenciliği
- Tez No: 93044
- Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL HAKKI TOROSLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: İlişki Kuralları, Veri Madenciliği, Datalog, Sorgu Paketleri, SQL, Association Rules, Data Mining, Datalog, Query Flocks, SQL
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 63
Özet
IV. * oz GÖRÜNTÜLÜ SORGU PAKETLERİ İLE VERİ MADENCİLİĞİ Yetişgen, Meliha Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. İsmail Hakkı Toroslu Mayıs 2000, 54 sayfa Veri madenciliği büyük veri grupları içindeki yönelimleri bulma sürecidir. İlişki kuralları madenciliği tarihsel bilgi içindeki kuralları ortaya çıkarmakta kullanılan en önemli tekniklerden biridir. Sorgu paketleri, ilişki kuralları madenciliği tekniğini“oluştur ve test et”modeli ile birçok değişik kalıp için genişletir. Bu tez çalışmasında sorgu paketlerinde görüntüler kullanılmış ve sorgu paket tanımlarını datalog'dan SQL'e derleyen yeni bir veri madenciliği mimarisi ortaya konmuştur. Sistem örneği ticari bir veri tabam üzerine geliştirilmiştir. Bu yeni mimarinin avantajları ve geliştirilmiş sorgu paket tanımları iyileştirilmiş halleri ile sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT DATA MINING USING QUERY FLOCKS WITH VIEWS Yetişgen, Meliha M.Sc, Department of Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ismail Hakkı Toroslu May 2000, 54 pages Data Mining is the process of finding trends and patterns in large data. Association rule mining became one of the most important techniques for extracting useful information such as regularities in the historical data. Query flocks extend the concept of association rule mining with a“generate and test”model for many different kind of patterns. This thesis further extends the query flocks with view definitions. Also, a new data mining architecture simply compiles the query flocks from datalog to SQL. On this architecture, optimizations suitable for the extended query flocks are introduced. The prototype of the system is developed on a commercial database environment. Advantages of the new design and the extension to the query flocks, together with the optimizations, are also presented.