Angular rate estimation of air vehicles with mechanical rate gyros using stack sequential decoding based smoothing algorithm
Mekanik hız jiroskopu ile hava araçlarının açısal hızının stack sequential decoding based smoothing algoritması kullanılarak tahmin edilmesi
- Tez No: 93123
- Danışmanlar: PROF. DR. KERİM DEMİRBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Gyroscoplar, Mekanik Hız Gyroscopları, Durum Tahmini, input Tahmini, Hatalar. IV %Ç yUKSEİtiJGMTLM KUSUL, Gyroscopes, Mechanical Rate Gyroscopes, State Estimation, Input Estimation, Errors. Ill
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 123
Özet
oz MEKANİK HIZ JİROSKOPU İLE HAVA ARAÇLARININ AÇISAL HIZININ STACK SEQUENTIAL DECODING BASED SMOOTHING ALGORİTMASI KULLANILARAK TAHMİN EDİLMESİ Aslan Hatice Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Kerim Demirbaş Mayıs 2000, 112 sayfa Bu çalışma mekanik hız jiroskopu ile hava araçlarının açısal hızının Stack Sequential Decoding Based Smoothing Algorithm(SSDA) algoritması kullanılarak tahminini inceler. Problem daha önce Sub Optimum Decoding Based Smoothing Algorithm(SODSA) algoritması kullanılarak çözülmüştür. Bu çalışmada algoritmaların her ikiside uygulanmış ve simulasyon sonuçlarının bazıları verilmiştir. Algoritmaların performansları ortalama hata, RMS hata ve toplam hata kriterlerine dayanılarak karşılaştırılmıştır. SSDA' nın SODSA' dan daha iyi performansa sahip olduğu gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANGULAR RATE ESTIMATION OF AIR VEHICLES WITH MECHANICAL RATE GYROS USING STACK SEQUENTIAL DECODING BASED SMOOTHING ALGORITHM Aslan Hatice M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Kerim Demirbaş May 2000, 112 pages This thesis treats angular rate estimation of air vehicles with mechanical rate gyros using Stack Sequential Decoding Based Smoothing Algorithm (SSDA). The problem has previously been solved by using Sub Optimum Decoding Based Smoothing Algorithm (SODSA). In this work, both of the algorithms are implemented and some simulation results are given. Performance of the algorithms are compared in terms of the criteria of average error, root mean square error and total error. It is observed that SSDA performs better than SODSA.