Effects of optical memory management schemes on WDM packet switch performance
Farklı optik bellek kullanım yöntemlerinin WDM paket santralli performansı üzerine etkileri
- Tez No: 93201
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Optik Ağlar, WDM Optik Paket Santrali, Fiber Geciktirme Devreleri iv, All Optical Networks, All Optical WDM Packet Switch, Fiber Delay Lines m
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
oz FARKLI OPTİK BELLEK KULLANIM YÖNTEMLERİNİN WDM PAKET SANTRALLERİ PERFORMANSI ÜZERİNE ETKİLERİ Oğuzman, Banu Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih Bilgen Mart 2000, 76 sayfa Bu tezde farklı yastık bellek kullanım özelliklerine sahip, üç optik paket santral konfıgurasyonu incelendi. Bu konfigurasyonlar modellendi. Çoğuşmalı trafik düşünülerek ve farklı dalgaboyu kanal sayıları için simulasyon yöntemi ile performanslari karşılaştırıldı. Konfıgurasyonlarda yastık bellek, fiber geciktirme devreleri ile gerçekleştirilmiştir. Birinci konfigurasyonda herbir çıkış noktasında ayrı bir yastık bellek vardır. İkinci konfigurasyonda bir büyük yastık bellek, üçüncü konfigurasyonda ise bir giriş/çıkış noktasındaki dalgaboyu kanal sayısı kadar yastık bellek bütün çıkış noktalan tarafından ortak kullanılır. Giriş trafik yüklemesi, kullanılan fiber geciktirme devresi sayısı ve çoğuşma miktarına bağlı paket kayıp olasılığı ikinci konfigurasyonda diğerlerine göre çok daha küçük bulunmuştur. Öte yandan anahtarlama gecikmesi bu konfigurasyonda daha fazladır. Giriş/çıkış dalgaboyu kanal sayısını artırmak birinci ve ikinci konfigurasyonda performansı artırırken, üçüncüde önemli ölçüde değiştirmemektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFECTS OF OPTICAL MEMORY MANAGEMENT SCHEMES ON WDM PACKET SWITCH PERFORMANCE Oğuzman, Banu M. Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Semih Bilgen March 2000, 76 pages Three all optical packet switch configurations with different memory management schemes are examined. Configurations are modelled and simulations are carried out to investigate and compare their performance under bursty traffic conditions and using different number of wavelengths per optical fiber. In the configurations buffers are realised with fiber delay lines. In the first configuration, a separate buffer is placed on each outlet. The second configuration shares a large buffer by all outlets, and the third shares wavelength number of buffers by all outlets. It is seen that packet loss probability performance as a function of load, number of fiber delay lines and burstiness of packet arrivals is considerably better in the second configuration. On the other hand, delay performance of the second configuration is not as good as the others. It is also seen that increasing number of wavelengths increases the performance considerably in the first two configurations.