Effects of economic recession periods on Turkish construction companies
Ekonomik durgunluk dönemlerinin Türk inşaat firmalarına olan etkileri
  1. Tez No: 93200
  2. Yazar: LEVENT ÇAĞRI OGAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA TALAT BİRGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ekonomik Durgunluk, Türk İnşaat Sektörü. iv, Economic Recession, Turkish Construction Sector. Ill
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 223
Özet
öz EKONOMİK DURGUNLUK DÖNEMLERİNİN TÜRK İNŞAAT FİRMALARINA OLAN ETKİLERİ Oğan, Levent Çağrı Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Talat Birgönül Mayıs 2000, 209 sayfa Bu tez çalışması, ekonomik durgunluk dönemlerinin Türk inşaat firmaları üzerindeki etkilerini belirlemeye ve irdelemeye yöneliktir. Sektörün liderliğini yapan müteahhit firmalarla, hazırlanan bir anket çalışması kapsamında yapılan görüşmeler ile, tezde kullanılan veriler sağlanmıştır. Bu tez çalışması kapsamında, ekonomik durgunluğun firma bilançolarına olan etkisi de incelenmiştir. Sektörde lider konumunda bulunan müteahhit firmaların yöneticileriyle yapılan görüşmelerin sonucunda, firmaların ekonomik durgunluk dönemlerine olan tepkileri değerlendirilmiştir. Elde edilen verilerin ışığında, Türk inşaat sektörü'nün ekonomik durgunluğa olan tepki ve beklentileri ortaya konulmuştur. Ayrıca, bundan sonraki olası ekonomik durgunluk dönemlerinin Türk inşaat sektörü'ne olan etkisini azaltabilmek için alternatif çözüm yaklaşımları belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFECTS OF ECONOMIC RECESSION PERIODS ON TURKISH CONSTRUCTION COMPANIES Oğan, Levent Çağrı M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Talat Birgönül May 2000, 209 pages This thesis aims to define and analyse the effects of economic recession on Turkish construction companies. To achieve this objective, a questionnaire has been prepared to obtain data from the leading construction companies by means of conducting interviews. Within the context of this research, the effects of recession on financial aspects of construction companies are analysed. As a result of the interviews with the managers of the leading Turkish construction companies, the response of construction companies to economic recession are examined. In the light of the collected data, the trends and expectations of the Turkish construction sector are investigated. Also, alternative solution proposals to these effects are suggested in order to minimise the effects of future economic recessions on the Turkish construction industry.