Determination of real-time external system equivalents for power system contingency analysis
Güç sistemlerinde kısıtlılık analizi için gerçek zamanlı komşu devre eşdeğerleri
  1. Tez No: 93209
  2. Yazar: TAMER ÖZDEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEZİH GÜVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Komşu devre eşdeğeri, kısıtlılık analizi, Ward metodu, REI metodu. iv, External system equivalents, contingency analysis, Ward method, REI method. *... Ill
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
öz GÜÇ SİSTEMLERİNDE KISITLILIK ANALİZİ İÇİN GERÇEK ZAMANLI KOMŞU DEVRE EŞDEĞERLERİ Özden, Tamer Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nezih Güven Aralık 2000, 109 sayfa Elektrik şirketleri, ekonomiklik ve güvenilirlik gerekçeleriyle, kendi sistemlerini diğer şirketlerin sistemlerine bağlayarak enterkonnekte bir sistem oluşturmaktadırlar. Bu durumda, enterkonnekte sisteme bağlı herhangi bir şirket, kendi sistemi için yük akışı veya kısıtlılık analizi yapmak istediğinde, diğer komşu sistemleri eşdeğer modellerle temsil etmektedir. Enterkonnekte bir sistemin herhangi bir kısmının eşdeğer modelinin oluşturulmasında kullanılan değişik metodlar mevcuttur. Bu tezde, Ward Enjeksiyon ve REI metodlanm uygulayabilmek için bilgisayar programları geliştirilmiş, ve bu metodlann kısıtlılık analizlerindeki performansları test edilmiştir. Ayrıca, dış sistemde gözlenemeyen bir hat eksilmesi durumunda, devre eşdeğerinin ayarlanabilmesi yeteneği test edilmiştir. Yapılan simulasyonlarda, Ward Enjeksiyon metodunun REI metoduna olan üstünlüğü gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DETERMINATION OF REAL-TIME EXTERNAL SYSTEM EQUIVALENTS FOR POWER SYSTEM CONTINGENCY ANALYSIS Özden, Tamer M.S., Department of Electric and Electronic Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nezih Güven December 2000, 109 pages Power companies connect their systems to other company systems to form large interconnected systems due to economic and security incentives. In this kind of operation, while performing load flow study or contingency analysis study, each company represents the neighbour company systems by their equivalent models. There are many methods for forming the equivalent model of a part of an interconnected power system. In this thesis, computer programs are developed in order to implement Ward Injection and REI equivalent methods and test the performance of these methods in internal system contingency analysis studies. The adjustability of the equivalents in absence of external system branch outage data is also tested. The results of the simulations show the superiority of Ward Injection method over the REI method for the test systems used.