Uncertain noise statistics in interacting multiple model target tracking algorithm
Etkileşimli çok modelli hedef izleme algoritmalarında belirsiz gürültü istatistikleri
- Tez No: 93339
- Danışmanlar: PROF. DR. MÜBECCEL DEMİREKLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Durum Kestirimi, Hedef izleme, Etkileşimli Çok Modelli Hedef İzleme Algoritması iv, State Estimation, Target Tracking, IMM. in
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
öz ETKÎLEŞİMLÎ ÇOK MODELLÎ HEDEF İZLEME ALGORİTMALARINDA BELİRSİZ GÜRÜLTÜ İSTATİSTİKLERİ Karcı, M. Haydar Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mübeccel Demirekler Aralık 2000, 80 Sayfa Bu çalışmada amaçlanan manevra yapan hedeflere yönelik, etkileşimli çok modelli hedef izleme algoritmasını esas alarak, bir izleme algoritması geliştirmektir. Modellerdeki gürültü istatistikleri belirsiz olduğunda çok modelli hedef izleme algoritmasının performansında düşüş görülmektedir. Bu sorunu gidermek için modellerdeki gürültü istatistiklerinin akıllıca ayarlanması uygun olabilir. Bu tezde manevra yapan hedefleri izlemek için IMM algoritması gerçeklenmiş, belirsiz gürültü istatikleri sorununu çözmek için literatür incelenmiş ve uygun bir algoritma IMM yapısı içerisine yerleştirilmiştir. Ayrıca MATLAB üzerinde test amaçlı bir yazılım geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT UNCERTAIN NOISE STATISTICS IN INTERACTING MULTIPLE MODEL TARGET TRACKING ALGORITHM Karcı, M. Haydar M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mübeccel Demirekler December 2000, 80 Pages The aim of this work is to develop a single-target tracking algorithm for maneuvering targets, based on the IMM (Interacting Multiple Model) algorithm. Insufficient knowledge on the process noise covariances for the models used in the IMM algorithm may lead to insufficient tracking performance. In order to improve the performance of the IMM algorithm, an intelligent adjustment of model process noise covariances may be helpful. In this thesis, IMM algorithm is implemented in order to used in tracking maneuvering targets. To overcome the uncertainty in noise statistics noise identification literature is surveyed and a suitable algorithm is selected to embed in the IMM framework. For test purposes a tracking software is developed with MATLAB.