Web based information sharing and document control in construction companies
İnşaat şirketlerinde web-tabanlı bilgi erişimi ve doküman kontrolü
  1. Tez No: 93441
  2. Yazar: TANER SAYAR
  3. Danışmanlar: DR. YASEMİN NİELSEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Information technology, information flow, internet
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
oz inşaat şirketlerinde web-tabanli bilgi erişimi ve doküman kontrolü Sayar. Taner Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Yasemin Nielsen Kasım 2000, 83 sayfa Bu tezde, şantiye ve merkez ofis arasında düzenlenen ve paylaşılan bilgi elemanları ortaya çıkartılmış ve tipik inşaat projelerinde bilgi akışı araştırılmış ve nasıl paylaşıldığını değerlendirebilmek için modellenmiştir. İnşaat şirketlerinde bilgi akışına, doküman kontrolüne ve iletişime web-tabanlı bir çözüm sunulmuştur. Sonuçların ortaya çıkartılması amacıyla bir uygulama projesi yapılmıştır. Bu çalışma inşaat projelerinde farklı ihtiyaçları karşılayabilecek şekilde yeteri kadar esnek olmasının yanısıra belirli bir otomasyon sağlayabilecektir. Bilgi paylaşımına organizasyondan ve teknoloji kısıtlamalarında kaynaklanan engeller de teşhis edilmiştir. Anahtar kelimeler : Bilişim teknolojisi, bilgi akışı, internet
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WEB-BASED INFORMATION SHARING AND DOCUMENT CONTROL IN CONSTRUCTION COMPANIES Sayar, Taner M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Dr. Yasemin Nielsen November 2000, 83 pages In this thesis, the information elements to be shared and co-ordinated between site and head office are determined and information flows within conventional construction projects are investigated and modeled to asses how they share information. A web-based solution to secure the information flow, document control and communication in construction companies is presented. A case study is carried out in a building construction project to reveal the results. This study is a common industry process that is sufficiently flexible to adapt to the differing needs of construction projects whilst providing a basis for automation. The organizational and technical barriers to information sharing are also identified.