Classification of fingerprints
Parmakizi sınıflandırması
  1. Tez No: 93444
  2. Yazar: BORA SUSMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. UĞUR HALICI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Parmak İzi Sınıflandırma, Yapay Sinir Ağları, Öznitelik Çıkarma, Temel Bileşenler Çözümlemesi, Geri Yayılım, En Yakın Komşu, K- Ortalama, Özdüzenlemeli Öznitelik Haritaları, Öğrenen Vektör Nicelendirmesi, Soyut Seviyeli Sınırlandırıcı Birleştirici, Ölçüm Seviyeli Sınfılandıncı Birleştirici. IV, Fingerprint Classification, Neural Networks, Feature Extraction, Principle Component Analysis, Back Propagation, Nearest Neighbour, K-Means, Kohonen Self Organizing Feature Maps, Learning Vector Quantization, Classification Fusion, Abstract Level Combiner, Confidence Level Combiner. in
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
oz PARMAK IZI SINIFLAMA Susmaz, Bora Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Uğur Halıcı Aralık 2000, 109 sayfa Bu çalışmada değişik tiplerde parmak izi sınıflandırma sistemleri ve bunların karşılaştırmaları sunulmuştur. Bütün sistemlerde öznitelik çıkarımı bir ön işleme adımı olarak yer almaktadır. Öznitelik çıkarma modülü olarak temel bileşenler çözümlemesi kullanılmıştır. Çıkarılan parmak izi öznitelikleri farklı algoritmalar uygulayan sınıflandırma sistemleri tarafından sınıflandırılmışlardır: En Yakın Komşu, K-Ortalama, Geri Yayılım, Özdüzenlemeli Öznitelik Haritaları, Öğrenen Vektör Nicelendirmesi. Uygun olan yerlerde algoritmaların değişik varyasyonları da uygulanmıştır. Performans arttırımı amacıyla soyut seviyeli ve ölçüm seviyeli sınırlandırıcı birleştiricileri kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CLASSIFICATION OF FINGERPRINTS Susmaz, Bora M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Uğur Halıcı December 2000, 109 pages This thesis presents different types of fingerprint classification systems and their comparison. All of the systems have a pre-processing feature extraction stage. Feature extraction is performed using Principal Component Analysis. Extracted features of the fingerprints are then classified by employing different algorithms: Nearest Neighbour, K-Means, Back Propagation, Kohonen Self Organizing Feature Maps and Learning Vector Quantization. Many variants of these algorithms have also been implemented wherever it is appropriate. In order to improve classification performance, abstract level and confidence level classification combiners are implemented.