Design and implementation of an enhanced learning management system for academic enrichment
Akademik zenginlik için geliştirilmiş bir öğrenme yönetim sisteminin tasarlanması ve uygulanması
- Tez No: 937380
- Danışmanlar: DR. YÜCEL GÜLLÜCE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Çevrimiçi Eğitim, Eğitim Teknolojisi, Akademik Zenginleştirme, Karma Yöntem Yaklaşımı, Laravel, Uzaktan Öğrenme, Online Education, Educational Technology, Academic Enrichment, Mixed-methods Approach, Laravel, Remote Learning
- Yıl: 2024
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 64
Özet
Sistemi'nin etkinliğini ve kullanılabilirliğini ölçmede karma bir yöntem yaklaşımını benimser. Geliştirme, iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için HTML, CSS, JavaScript, Bootstrap ve Laravel gibi teknolojilerin ölçeklenebilir, verimli bir şekilde uygulanmasına dayanmaktadır. Bu tez, çeşitli eğitim bağlamlarındaki öğrenciler arasında akademik gelişimi teşvik etmek ve çevrimiçi eğitimde gelecekteki gelişmelere rehberlik etmek amacıyla teorik literatürü deneysel analizle birleştirerek eğitim teknolojisi üzerine yapılan tartışmalara daha fazla katkıda bulunacaktır.
Özet (Çeviri)
This dissertation designs an Enhanced Learning Management System (ELMS) as an enriched academic response to the changed educational landscape caused by the COVID-19 pandemic. The latter brings to light the impacts of Learning Management Systems toward remote learning. In this regard, literature review focuses on the best practices in Learning Management System design and development. Methodologically, research involving this study takes a mixed-method approach in gauging the effectiveness and usability of the Enhanced Learning Management System. The development is going to rely on the scalable, efficient implementation of technologies like HTML, CSS, JavaScript, Bootstrap, and Laravel to deliver a good user experience. The research will further contribute to the discourse on educational technology by combining theoretical literature with empirical analysis in the service of providing guidance for future developments in online education and promoting academic improvement among learners in diverse educational contexts.