Siyonist proje tarihsel bağlam ve uluslararası politikalar ışığında bir okuma
The zionist project areading in light of historical contexts and international policies
  1. Tez No: 938973
  2. Yazar: HAYTHAM NAJAR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ RACHID CHIKHOU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Tarih, Political Science, History
  6. Anahtar Kelimeler: Yahudiler, Siyonizm, Kudüs, Talmud, İngiltere, Herzl, Ben Gurion, Jews, Zionism, Jerusalem, Talmud, Britain, Herzl, Ben Gurion
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mardin Artuklu Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kudüs ve Filistin Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
Kudüs Araştırmaları Bölümü Din, Tarih ve Uluslararası Çıkarların Siyonist Hareket Üerindeki Eetkileri Haytham Najar Bu tez, Yahudilerin Filistin'i ata toprakları, Tanrı'nın seçilmiş halkı oldukları için Tanrı tarafından kendilerine vaat edilen topraklar olarak ele geçirmelerini meşrulaştırmak için tarihi gerçekleri tahrif etmelerini ortaya koyan bir çalışmayı içermektedirBu çalışma aynı zamanda Siyonist projeye hizmet etmek için tahrif edilen tarihi olayları ve insanın içgüdüsü ve Yaratıcısıyla olan ilişkisiyle ilgili yönü olarak kutsallık taşıyan dini yönünün çarpıtıldığını ve daha da ötesi Talmud ve kitaplardaki bu dini metinlerin esaret döneminde Yahudi hahamlar tarafından yazıldığını ve orijinal dini metinlerle hiçbir ilgisi olmadığını göstermektedirHatta Musa'ya vahyedilenleri, daha sonraki bir zaman diliminde aslıyla ilgisi olmayan bir biçimde yeniden yazılmış sözlü öğretiler olarak kabul ettiler ve bu metinleri inceleyerek yaptığımız araştırmada, meselenin bundan daha da ileri gittiğini, başkalarının topraklarını ele geçirme ve onları topraklarından sürme amaçlarına hizmet etmek için bu yüce Yaratıcıya yakışmayan sıfatlarla ilahi zata hakaret ederek, ona hata, unutkanlık, pişmanlık ve diğer birçok olumsuz sıfat atfederek bulabiliriz Bu çalışma aynı zamanda karmaşık uluslararası çıkarların hakların ihlali ve yoksun bırakılması üzerindeki etkisini, insan özgürlüğü, onuru ve toprağı üzerindeki egemenliği pahasına gerçekleri dayatmada gücün rolünü ve başkalarına saldırmada ve batılı hakka dönüştürmede zalimin yanında durmayı da içermektedir. Dolayısıyla araştırmanın önemi, genelde Arap bölgemizin, özelde ise Filistin'in tarihinde, tarihin tahrif edildiği, dinlerin kutsallığının çiğnendiği, kutsallara saygısızlık edildiği ve başkalarının vatanlarını tarihsel, dini ya da yasal meşruiyetten yoksun bir şekilde ellerinden almaya susamış açgözlü zihinlerin bulduğu sömürgeci bir projeye hizmet etmek için masum kanların döküldüğü uzun bir dönemi kapsayan önemli bir dönemi ele almasında yatmaktadır. Giriş, önsöz ve dört bölümden oluşan tez, Filistin'in gerçek sahipleri olan Yebusiler tarafından inşasından başlayarak, geçici Yahudi kabilelerinin ortaya çıkışına, Davut ve Süleyman'ın krallıklarından geçerek Babil esaretine ve tarihin gerçeklerini tahrif etmeye başlamak ve Siyonizm'in bölgedeki çıkarlarını korumak için bu garip varlığı kurmakta gerçek bir çıkarı olan sömürgeci ülkelerle işbirliği içinde Filistin toprakları üzerindeki planını uyguladığı sonraki aşamalarda Kenan topraklarını soymak için dini kodların yazılmasına kadar uzun bir zaman dilimini kapsamaktadır Tez önemli ve doğru bulgular ortaya koymuştur, bunlardan en önemlileri şunlardır: Filistin bir Kenan ülkesidir ve ilk sakinleri Yebusilerdir ve tarihi çalışmalar ve araştırmalar bu gerçeği doğrulamıştır İlk Yahudiler, Filistin'in kurulmasından onlarca yüzyıl sonra buradan geçen ve bu topraklarda kökleri olmayan geçici kabilelerdi. Yahudilerin kendi tarihlerinin, Davut ve Süleyman'ın krallığının doğduğunu iddia ettikleri ve bir asrı geçmeyen zaman dilimi, Filistin topraklarında binlerce yıldır var olan müreffeh bir medeniyet dönemini silemez. Filistin topraklarındaki Yahudi varlığı geçici bir varlıktır, Filistinlilerin topraklarındaki varlığı ise medeniyete dayalı bir varlıktır. Talmud'un, Tevrat'ın ve kitapların dini kodları insan yapımı kodlardır, vahyedilmiş dini metinler değillerdir; tümünün sahteliğini kanıtlayan çelişkiler, safsatalar, tahrif edilmiş gerçekler ve Tanrı'ya karşı cüretkarlık da bunu kanıtlamaktadır Bu araştırmadan çıkardığımız sonuca göre, Filistinlileri topraklarından eden bu sömürgeci proje, egemenliklerini haklar, tarih ve yasalar pahasına genişleten büyük sömürgeci ülkelerin desteği olmadan mümkün olamazdı.
Özet (Çeviri)
The Impact of Religion, History, and International Interests on Supporting the Zionist Project and Establishing the State Haytham Najar This thesis examines the manipulation of historical facts by the Jews to legitimize their seizure of Palestine, presenting it as the ancestral land and the promised land bestowed upon them as the“chosen people of God.”It highlights the historical events distorted to serve the Zionist agenda. The study also addresses the religious dimension, which holds sanctity as it connects human nature with the Creator. However, this aspect was distorted as well, with religious texts in the Talmud and the scrolls being authored by Jewish rabbis during captivity, bearing no connection to the foundational religious texts. The research reveals that these texts portrayed God in a manner inconsistent with divine greatness, attributing to Him traits such as error, forgetfulness, and regret—characteristics used to serve their goal of seizing others' lands and displacing their rightful inhabitants This study further explores the influence of international interests in violating rights, depriving people of their lands, and using force to impose realities that undermine human dignity, freedom, and sovereignty. It also addresses the complicity of global powers in supporting aggressors, turning falsehood into accepted truth The significance of this research lies in its focus on a critical period in the history of the Arab region, especially Palestine. It spans a long timeline where history was manipulated, religions were desecrated, sacred places were violated, and innocent blood was shed—all to further a colonial project driven by greed and the desire to legitimize the illegitimate The thesis is divided into an introduction, a preface, and four chapters. It covers a historical timeline starting with the construction of Palestine by its original inhabitants, the Jebusites, followed by the transient Jewish tribes, the kingdoms of David and Solomon, and the Babylonian captivity, during which religious records were written. These manipulations culminated in later stages when Zionism executed its plan in Palestine, with support from colonial powers seeking to secure their interests in the region Key Findings: Palestine is a Canaanite land, with the Jebusites being its earliest inhabitants, as confirmed by historical research and studies The early Jews were transient tribes who passed through Palestine centuries after its establishment, without establishing any deep roots in the land The period of the Kingdoms of David and Solomon, claimed by the Jews as the birth of their history, lasted less than a century and cannot erase thousands of years of prosperous civilization in Palestine The Jewish presence in Palestine was temporary, whereas the Palestinian presence is deeply rooted in a continuous civilization The religious texts of the Talmud, Torah, and other scrolls are man-made documents, not divinely revealed scriptures, as evidenced by their contradictions, fallacies, and misrepresentation of facts, including audacious claims about God In conclusion, this colonial project, which deprived Palestinians of their land, could not have succeeded without the support of major colonial powers—nations that asserted their dominance at the expense of history, law, and justice