Turkish cultural diplomacy in indonesia: A study on İndonesian students in Türkiye
Endonezya'da Türk kültürel diplomasisi: Türkiye'deki Endonezyalı öğrenciler üzerinde bir araştırma
- Tez No: 953070
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ RAVZA ALTUNTAŞ ÇAKIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Türk Kültürel Diplomasisi, Endonezyalı Öğrenciler, Yüksek Kültür, Popüler Kültür, Osmanlı-Türk Mirası, Turkish Cultural Diplomacy, Indonesian Students, High Culture, Popular Culture, Ottoman-Turkish Heritage
- Yıl: 2023
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Türk kültürel diplomasisinin Endonezya'daki pratiği son on yılda oldukça ilerleme göstermiştir. Bununla birlikte, kültürel diplomasi konusu ekseriyetle Türk aktörler üzerinden çalışılmış, Türkiye'deki Endonezyalı öğrenciler gibi Türk kültürünün Endonezya toplumuna yayılmasında katkısı olan diğer bireysel aktörler literatürde nadiren ilgi görmüştür. Bu çalışma, Türk kültürel diplomasisinin Endonezyalı öğrencilerin Türkiye'yi seçme konusundaki etkisini ve Türkiye'deki Endonezyalı öğrencilerin Endonezya kamuoyunda Türkiye algısını nasıl etkilediklerini karşılıklı olarak incelemektedir. Derinlemesine sonuçlar elde etmek için Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde ve çeşitli akademik bölümlerde öğrenim gören yirmi bir Endonezyalı öğrenciyle yarı yapılandırılmış bir görüşme yöntemini kullanmaktadır. Endonezyalı öğrencilerin Türkiye'de okumaya olan ilgilerini anlamada iki kültürel düzey kullanılmıştır: Eğitim ve entellektüel platformlar aracılığıyla sergilenen yüksek kültür ve medya ve eğlence mecraları aracılığıyla sergilenen popüler kültür. Sonuç olarak, Türk kültürel diplomasisinin gelişiminin Endonezyalı öğrencilerin Türkiye'ye ve Türk kültürüne olan ilgisini artırdığı görülmektedir. Karşılıklı olarak, Türkiye'de okuyan Endonezyalı öğrenciler hem profesyonel anlamda hem de internet ve sosyal medya aracılığıyla Endonezya toplumundaki Türkiye imajının şekillenmesinde ve pazarlanmasında önemli katkılarının olduğu gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The practice of Turkish cultural diplomacy in Indonesia has progressed considerably in the last decade. However, the subject of cultural diplomacy has mostly been studied through Turkish actors, and other individual actors, such as Indonesian students in Türkiye, who contributed to the spread of Turkish culture in Indonesian society, have rarely received attention in the literature. This study mutually examines the impact of Turkish cultural diplomacy on Indonesian students' choice of Türkiye and how Indonesian students in Türkiye affect the Indonesian public perception of Türkiye. It uses a semi-structured interview method with twenty-one Indonesian students studying in various academic departments and in various cities in Türkiye to obtain in-depth results. Two cultural levels were used to understand Indonesian students' interest in studying in Türkiye: high culture displayed through educational and intellectual platforms, and popular culture displayed through media and entertainment venues. As a result, it is seen that the development of Turkish cultural diplomacy has increased Indonesian students' interest in Türkiye and Turkish culture. Reciprocally, it has been observed that Indonesian students studying in Türkiye have significant contributions in shaping and promoting the good image of Türkiye in Indonesian society, both professionally and through the internet and social media.