Stratejik iletişim doktrininin askerî operasyonlara yansımaları: NATO örneği
Reflections of strategic communication doctrine on military operations: The NATO example
  1. Tez No: 961707
  2. Yazar: AHMET ABBASOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT SAĞBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, İletişim Bilimleri, Public Relations, International Relations, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Stratejik İletişim, NATO, Bilgi Harekâtı, Psikolojik Harekât, Halkla İlişkiler, Strategic Communication, NATO, Information Operations, Psychological Operations, Public Relations
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Milli Savunma Üniversitesi
  10. Enstitü: Atatürk Stratejik Araştırmalar ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Stratejik İletişim Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Stratejik İletişim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 161
Özet
Bu çalışma, stratejik iletişimin teorik temelini ve NATO'nun askerî operasyonlarında stratejik iletişimin nasıl uygulandığını incelemektedir. Bilgi çağında askerî başarı yalnızca harekat alanındaki askerî kazanımlarla değil, aynı zamanda hedef kitlelerin algı ve tutumlarının etkili yönetimiyle de ilişkilidir. NATO'nun çeşitli operasyonlarından elde edilen örneklerle yapılan değerlendirmeler, stratejik iletişimin askerî hedeflere ulaşmada kritik öneme sahip olduğunu göstermiştir. Çalışma, NATO'da stratejik iletişimin doktrinsel gelişimlerini, koordinasyon mekanizmalarını ve sahada uygulanan somut stratejik iletişim örneklerini analiz ederek bu alanda derinlemesine bir bakış sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study examines the theoretical foundations of strategic communication and its practical applications within NATO's military operations. In the information age, military success is related not only to tactical and operational gains but also to the effective management of the perceptions and attitudes of target audiences. Evaluations derived from various NATO operations illustrate that strategic communication plays a critical role in achieving military objectives. The research provides an in-depth analysis of NATO's doctrinal developments, coordination mechanisms, and concrete strategic communication examples implemented in the field.