Ereğli yöresi süt sığırı hayvan barınaklarının yapısal durumu ve sorunların tespiti
The Determination of the consructional condition and problems of the dairy casttle hausina in Ereğli town
  1. Tez No: 96289
  2. Yazar: ALİ KARABACAK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. RAMAZAN TOPRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Süt Sığırı, Barınak, Fiziki yapı, Planlama, Dairy cattle, Cattle Houses, Physical construction, Plannig
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Ill öz YÜKSEK LİSANS TEZİ EREĞLİ YÖRESİ SÜT SIĞIRI HAYVAN BARINAKLARININ YAPISAL DURUMU ve SORUNLARININ TESPİTİ Ali KARABACAK Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı Danışman : Yrd. Doç. Dr. Ramazan TOPAK Jüri : Prof. Dr. Mehmet KARA Prof. Dr. Ramazan YETİŞİR Yrd. Doç. Dr. Ramazan TOPAK 2000, Sayfa 69 Bu Çalışma Ereğli ilçesi ve bazı köylerindeki bağlı-duraklı süt sığırı barınaklarının yapısal durumunun ve sorunlarının tespiti gayesi ile yapılmıştır. Çalışmada bölgeyi temsil edebilecek nitelikte 20 adet süt sığırı işletmesi seçilmiştir. Araştırma sonunda barınaklarda planlama hatalarının bulunduğu, buna bağlı olarak da fiziki yapının yetersiz olduğu tespit edilmiştir. Hayvanların çevre istekleri yeterince karşı lanamayıp, barınak boyutların yetersiz olduğu ve barınak içinin düzenlenmesinde eksiklikler olduğu ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT M. Sc. Thesis THE DETERMINATION OF THE CONSTRUCTIONAL CONDITIONS AND PRBLEMS OF THE DAIRY CASTTLE HOUSING IN EREGLI TOWN Ali KARABACAK Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Farm Structures and Iriagation Supervisor : Assist. Prof. Dr. Ramazan TOPAK The Jury : Prof. Dr. Mehmet KARA Prof. Dr. Ramazan YETİŞİR Assist. Doç. Dr. Ramazan TOPAK 2000, Page 69 This study was carried-out to determine the constructional conditions and mistakes of dairy cattle barns in the vicinity of Ereğli for this aim, 20 dairy cattle houses of dairy cattle were founded to represent the vicinity. According the results of the researchment, planning mistakes was founded because of this we can say physical construction of building is generally insufficient. Environmental conditions are inadequate, especially cattle housings are not enough in dimension and there are mistakes about inner arrangement