Cip Çayı (Elazığ) algleri ve mevsimsel değişimleri
The Algae of Cip stream and their seasonal variations
  1. Tez No: 96321
  2. Yazar: OSMAN GİRAY YAVUZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. A. KADRİ ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Cip Çayı, Pelajik, Fitobentoz, Türkiye, Cip Stream, Pelagic, Phytobenthoz, Turkey
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 36
Özet
II ÖZET Yüksek Lisans Tezi CİP ÇAYI (ELAZIĞ) ALGLERİ VE MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİ Osman G. YAVUZ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2000, sayfa: 36 Bu çalışmada, Cip Çayı algleri Temmuz 1998 - Ağustos 1999 tarihleri arasında incelenmiştir. Bacillariophyta, Chlorophyta, Cyanophyta ve Euglenophyta bölümlerine ait toplam 95 takson tespit edilmiştir. Bacillariophyta 80, Chlorophyta 11, Cyanophyta 2 ve Euglenophyta 2 takson ile temsil edilmiştir. Diyatomeler (Bacillariophyta) bulunuş sıklığı ve birey sayıları bakımından algler arasında en dikkat çekici grup olarak tespit edilmiştir. Cip Çayı pelajik algleri Nisan ve Ekim aylarında en yüksek sayıya ulaşmıştır. Pelajik alglerin mevsimsel gelişimi ile su sıcaklığı arasında açık bir ilişki gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Ill SUMMARY Master Thesis THE ALGAE OF CIP STREAM AND THEIR SEASONAL VARIATIONS Osman G. YAVUZ Fırat University Gaduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology 2000, page: 36 In this study, algae of Cip Stream were investigated between July 1998- August 1999. Total 95 taxa belonging to Bacillariophyta, Chlorophyta, Cyanophyta and Euglenophyta divisions were identified. They were 80 diatoms, 1 1 green algae, 2 blue- green alge and 2 euglenoid. Diatoms were the mosy conspicuous in the algal flora with respect to their frequency of occurence and number of individuals. The phytoplankton reacled the highest total cell number in April and October. The seasonal pattern of pelagic algae growth showed a clear relationship with the water temperature.