Algorithms for regularized set operations on solid objects
  1. Tez No: 9648
  2. Yazar: ALİM MUMCUOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA GÖKLER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: bilgisayar destekli tasarım, katı modelleme, düzenli küme işlemleri, computer-aided design, solid modeling, regularized set operations
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 173
Özet
ÖZET KATI CİSİMLER ÜZERİNDE DÜZENLİ KÜME İŞLEMLERİ İÇİN ALGORİTMALAR Alim MUMCUO?LU Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mustafa GÖKLER Yardımcı Tez Yöneticisi: Öğr. Gör. Fügen SELBES 151 Sayfa, Ağustos 1990 Bu tezde, bir Unix iş-istasyonu ortamında C programlama dili kullanılarak, katı cisimlere uygulanan düzenli küme işlemlerinin sonucunu hesaplamak için bir algoritma tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede, bilgisayar destekli tasarım uygulamalarında yaygın olarak kullanılan katı modelleme sistemleri için çekirdek bir yapı kurmaya yönelik çalışmalar sürdürülmüştür. Bunun sonucunda, katı modelleme uygulamaları konusunda, yeni çalışmaların taban alabileceği çeşitli modüller tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Bu tezde, katı modelleme ve düzenli küme işlemlerinin teorik yönleri ve gerçekleştirilen algoritmanın detayları anlatılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ALGORITHMS FOR REGULARIZED SET OPERATIONS ON SOLID OBJECTS Alim MUMCUOGLU M.S. Thesis in Computer Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Mustafa GÖKLER Co-supervisor: Inst. Fligen SELBES 151 Pages, August 1990 In this thesis, an algorithm is designed and implemented for computing the result of regularized set operations on solid objects, using the C programming language in a Unix workstation environment. Within this scope, a study is conducted to build the core of a solid modeling system which may be widely used in computer-aided design applications. As a result of this study, several modules are designed and implemented, on which further studies in solid modeling can be based. In this thesis, the results of study on theoretical aspects of solid modeling and regularized set operations, and the details of implementation are given.