Implementation of a computer-aided instruction software package
- Tez No: 9647
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BÜLENT EPİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Computer-Aided Instruction Systems, Authoring Systems
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 233
Özet
BİLGİSAYAR DESTEKLİ E?İTİM İÇİN BİR YAZILIM PAKETİ UYGULAMASI Şimşek Recep Mühendislik Fakültesi Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Yard. Doç. Bülent Epir 224 Sayfa, Mart 1990 ÖZET Bu çalışmada, Ortaöğretimde Bilgisayar Uygulamaları üzerine bir araştırma yürütülmüş ve bu araştırmanın bulgularına dayalı olarak, IBM PC türü veya IBM uyumlu kişisel bilgisayarlar için bir Bilgisayar Destekli Eğitim yazılım paketi geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuştur. Bilgisayar Destekli Eğitim sistemlerinden en çok beklenen özelliklerden bir tanesi de kullanıcıya bilgisayarın grafik yetkinliklerinden kolaylıkla yararlanma olanağını sağlamasıdır. Bu çalışma, kullanıcının ders ünitelerinde bir konu hakkında açıklayıcı bilgiyle birlikte bilginin grafiklerle ifade edilebilmesi olanağını veren bir Bilgisayar Destekli Eğitim Sistemi uygulaması önermektedir. Anahtar Kelimeler : Bilgisayar Destekli Eğitim Sistemleri, Yazarlık Sistemleri. Bilim Kodu : 619.02.02 iv
Özet (Çeviri)
IMPLEMENTATION OF A COMPUTER-AIDED INSTRUCTION SOFTWARE PACAKAGE Şimşek, Recep Faculty of Engineering Department of Computer Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Asst. Prof. Bülent Epir 224 Pages, March 1990 ABSTRACT In this study, a survey is conducted on Computer Applications in Secondary Education and based on the findings, a Computer-Aided Instruction (CAI) software package is developed and implemented for IBM PC family of microcomputers or true compatibles. One of the functions expected from Computer-Aided Instruction Systems is an easy way for user to make use of graphic capabilities of the computer. This study proposes an implementation ' of a Computer-Aided Instruction System which provides a tool for authors to develop course units including both explanatory text and representative graphics on a subject matter.