Türkiye'deki akuakültür tesislerinin levrek (dicentrarchus labrax L.) larva yetiştiricilik teknikleri
Sea bass (dicentrarchus labrax L.) larvae production technics of aquaculture hatcheries
- Tez No: 96553
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞAHİN SAKA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Deniz balıklan kuluçkahaneleri, Türkiye, levrek, Marine hatcheries, Turkey, sea bass
- Yıl: 2000
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
IV ÖZET TÜRKİYE'DEKİ AKUAKÜLTÜR TESİSLERİNİN LEVREK (Dieentrarckus labrax L.) LARVA YETİŞTİRİCİLİK TEKNİKLERİ ÇOBAN, Deniz Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Şahin SAKA Ağustos 2000, 77 Sayfa Bu çalışmada Türkiye'de levrek {Dicentrarchus labrax 1. 1758) üretimi yapan işletmelerin üretim teknikleri incelenmiştir. Çalışmaya faaliyette olan 10 adet işletme katılmıştır. Burada larva üretim dönemi anaç, yumurta, inkübasyon ve larval dönem olarak ana başlıklara ayrılmıştır. Bu başlıklar altında hazırlanan sorular anket şeklinde işletmelere sunulmuştur. Anket sonuçlan değerlendirmeye alınmış ve daha önceden yapılmış yurt içi ve yurt dışındaki çalışmalar ile karşılaştınlmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda işletmelerin levrek larva üretim periyodu boyunca gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki çalışmaları takip ettiği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SEA BASS {Dicentrarchus labrax L.) LARVAE PRODUCTION TECHNICS OF AQUACULURE HATCHARIES IN TURKEY ÇOBAN, Deniz MSc in Civil Eng. Supervisor: Dr. Şahin SAKA August 2000, 77 Pages In this study, we examine the sea bass {Dicentrarchus labrax) product technics of marine hatcheries in Turkey. We benefit 10 marine hatcheries. The larvae production period examined in four title; broodstock, eggs, incubation and larvae period. The questions asked asapoll to the marine as a poll to the marine hatcheries under the titles. Reults of the polls examined and compared the other studies in Turkey and the other countries. As a result of examination, marine hatcheries follw the other studies in Turkey and the other countries during the period of larvae production.