Common coal policies of the European Community and its impact on Turkish coal industry in case of membership
- Tez No: 9671
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAL ÜNAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Avrupa Toplukları, Kömür Endüstrisi, Uyum Çalışmaları, European Communities, Coal Industry, Harmonization Works
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 135
Özet
ÖZET AVRUPA TOPLULUKLARI ORTAK KÖMÜR POLİTİKALARI VE TÜRKİYE KÖMÜR ENDÜSTRİSİNE ETKİLERİ VATAN, Berna Yüksek Lisans tezi, Maden Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Erdal ÜNAL Mayıs 1990, 125 sayfa Türkiyenin Avrupa Topluluğuna girmeye hazırlandığı bu günlerde ülkemizde her sanayi dalı için rekabet şansları araştırılmakta, Toplulukta uygulanmakta olan politikalara uyum çalışmaları yürütülmektedir. Bu tezde Avrupa Toplulukları kömür endüstrisi açısından ele alınmış, Topluluğa üyelik durumunda kömür endüstrisinin, yeraltı ve açık ocak projeleri bakımından, nasıl etkileneceği incelenmeye çalışılmıştır. Ayrıca Avrupa Topluluğunun nasıl kurulduğu, nasıl işlediğinede yer verilmiştir. Toplulukta izlenen ortak enerji politikaları ve ortak kömür politikaları anlatılmıştır. Topluluk fonlarından yararlanılacağı ancak bunun yanısıra Toplulukta uygulanan ücret politikalarınında uygulanacağı göz önüne alınarak uygulamaya konulacak yeni yeraltı projeleri için kömür maliyeti ve projenin karlılığı hesaplanmıştır. m
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMMON COAL POLICIES OF, THE EUROPEAN - COMMUNITY AND ITS IMPACT ON TURKISH COAL INDUSTRY IN CASE OF MEMBERSHIP VATAN, Berna M.S. in Mining Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Erdal ÜNAL May 1990, 125 pages Recently, Turkey is preparing to became a member of the European Communities. In this respect, investigations are continuing for determining the chances of competition in all branches of the industrial sectors and studies are proceeding for harmonization of the Turkish legislations with the one employed in the Community. In this thesis, European Communities are evaluated in their frame of coal industry. The effects of the Communities Coal policies upon Turkish Coal Industry for both open pit and underground projects, were investigated based on Turkey's membership. The establishment and the working procedures of the Community as well as their common energy and coal policies were also explained in this research. A..number of new investment projects, having a potential of realization, were evaluated in order to determine production cost of the coal and profitability of the projects for two cases, which are assuming that the Community funds would be utilized and that wage policies of the Community would be applied.