A Computer simulation model for the walking dragline
Yürüyen çekme kepçe bilgisayarlı benzetim modeli
  1. Tez No: 9672
  2. Yazar: KADİR ARTAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDÜRRAHİM ÖZGENOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Yürüyen çekmekepçe, Sistem simulasyonu, basit kazı yöntemi, genişletilmiş dilim yöntemi, tekrar kazı, elverişlilik. iv
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
ÖZET YÜRÜYEN ÇEKMEKEPÇEN BİLGİSAYARLI BENZETİM MODELİ ARTAN, Kadir Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Abdürrahim ÖZGENDCLU 98 Sayfa, Haziran 1990 Bu çalışmada yürüyen çekmekepçeler için zaman ve örtü kazı miktarını analiz eden bir model sunulmuştur. Modelde çekmekepçe çalışma yöntemlerinden basit kazı yöntemi ve genişletilmiş dilim yöntemi alınmış, bunlara ilişkin kazı ve döküm alanı hesaplamaları benzerleri irdelenerek tekrar kanıtlanmıştır. Modele göre birde program geliştirilmiştir. Bu programda özelliği verilen çekmekepçenin belirtilen koşullarda elverişli olarak kullanılıp kullanılamayacağı ve daha uygun yöntemin ne olacağı seçilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTER SIMULATION MODEL FOR THE WALKING DRAGLINE ARTAN, Kadir Faculty of Engineering Department of Mining Eng. M.S. Thesis Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Abdurrahim ÖZGENOGLU 98 Pages, June 1990 A computer simulation model analyzing time and calculating amount of overburden for a single walking dragline was developed in this study. Also conventional side casting and extended bench dragline operation method are discussed. The introduced mathematical model for spoil and excavation area for two methods was re-derived by the author after the careful examination of the previous derivations and the litterature survey. Besides the mathematical model a suitable computer simulation program was designed to be run a personnel computer. The aim and the characteristics of the computer simulation program is to provide an efficient operation for pre-determined dragline and to select more suitable dragline for given geological and mining conditions. Key words : Dragline, System simulation, Extended-bench method, Side-casting method, Rehandle, Avaliability. Science Code: 607.01.01 m