Asfalt emilsiyonu ile hazırlanan soğuk karışımların stabilitelerinin araştırılması
Thy stability of the cold mixture with aspholtic emilsions
  1. Tez No: 96799
  2. Yazar: ORHAN KARPUZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ÇAKIROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Agrega, Asfalt Emülsiyonu, Soğuk Karışım, Kohezyon VI ^TOX§MÖÖltî!Sfâ31 "î&ÜM/ÖsrrASYON MERKESf, Aggregate, Asphaltic Emulsions, Cold Mixture, Cohesion vn
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
ÖZET Dört bölüm olarak hazırlanan bu çalışmada, sıcak karışım asfalt betonlarına alternatif olabileceği düşünülen, asfalt emülsiyonuyla hazırlanmış soğuk karışımların kireç katılması durumundaki stabiüteleri araştırılmıştır. Birinci bölümde, esnek üstyapılı yollarda kullanılan malzemeler hakkında teknik bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde, bu malzemelere uygulanan laboratuar deneylerinin ve soğuk karışım tasarımının nasıl yapıldığı açıklanmıştır. Üçüncü bölümde, Yollar Fenni Şartnamesinde asfalt betonu aşınma tabakası için en son verilen Tip-II 'nin ortalama gradasyonuna sahip genelde kalker kökenli agrega ile CSS-1 sınıfı katyonik asfalt emülsiyonu kullanılarak hazırlanan soğuk karışım briketleri üzerinde yapılan Marshall deney bulguları hem tablo, hem de şekiller halinde verilmiştir. Dördüncü bölümde ise elde edilen deney bulgularından hareketle varılan sonuçlar ve öneriler açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY The stability of the cold mixture with Asphaltic Emulsions This study is carried out of 4 chapters, and the stability of the cold mixture with asphaltic emulsion and limestone is investigated as an alternative material. In the first chapter, the technical information about the materials used in highway superstructure is given. In the second chapter, how to make the laboratory experiments and cold mixture designs applied on this materials have defined. In the third chapter, the Marshall experimental results carried on prepared cold mixture briquet using CSS-1 type class asphaltic emulsions and limestone based aggregate are given as figures and tables. In the final chapter, the experimental results have evaluated and some conclusion have given.