Büyük q-Bessel fonksiyonlarının bazı geometrik özellikleri
Some geometric properties of big q-Bessel functions
- Tez No: 976844
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET OCAK AKDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Ünivalent fonksiyonlar, Univalent functions
- Yıl: 2025
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim Dalı
Özet
Bu çalışmanın temel amacı, karmaşık düzlemin birim diski içinde analitik olan iki farklı şekilde normalize edilmiş büyük -Bessel fonksiyonunun Janowski yıldızıllık, Janowski konvekslik, lemniskat yıldızıllık ve lemniskat konvekslik yarıçaplarının belirlenmesidir. Ayrıca, her bir fonksiyonun basit ve reel sayılar olan sonsuz sayıda sıfıra sahip olduğu eğiğinden hareketle bu fonksiyonlar için daha önce elde edilmiş sonsuz çarpım temsilleri ve reel tam fonksiyonların Laguerre–Pólya sınıfı, Hadamard çarpanlara ayırma teoreminin bu çalışmanın ayrılmaz bir parçasını oluşturduğunu belirtmek önemlidir.
Özet (Çeviri)
The primary objective of this study is to determine the radii of Janowski starlikeness, Janowski convexity, lemniscate starlikeness, and lemniscate convexity for two differently normalized big -Bessel functions, which are analytic in the unit disk of the complex plane. Furthermore, building upon the fact that each function has infinitely many simple and real zeros, we utilize previously obtained infinite product representations for these functions. It is essential to emphasize that the Laguerre–Pólya class of real entire functions and the Hadamard factorization theorem constitute integral parts of this work.