Minimum time reorientation of gimbal angles and supression of gyroscopic noise effects
Sapan açılarının en kısa zamanda yeniden pozisyonlanması ve jiroskopik gürültünün bastırılması
- Tez No: 97734
- Danışmanlar: PROF. DR. TUNA BALKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Stabilizasyon, Konumlandırma, Jiroskopik Kontrol, Birbiri İçine Geçmiş Kalman Filtreleri iv, Stabilisation, Positioning, Gyroscopic Control, Interlaced Kalman Filters 111
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
oz SAPAN AÇILARININ EN KISA ZAMANDA YENİDEN POZİSYONLANMASI VE JİROSKOPİK GÜRÜLTÜNÜN BASTARILMASI ERDOĞAN, Metin Yüksek Lisans, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Tuna Balkan Aralık 2000, 114 sayfa Bu tez atış kontrol sistemlerinin tasarımına getirilen yeni bir yaklaşımı sunmaktadır. Bu yeni gelişen teknolojiye bir giriş yapılmış ve bu teknolojinin tarihsel gelişmi incelenmiştir. Sapan açılarının optimum olarak yeniden pozisyonlanmasını sağlayan bir çözüm sunulmuş ve bu yaklaşım analitik olarak da kanıtlanmıştır. Birbiri içine geçmiş Kalman filtreleri kullanarak jiroskopik gürültüyü kaldıran bir method sunulmuş ve bu her iki yaklaşım bir durum çalışmasıyla tekrar incelenerek iki algoritma elde edilmiştir. Sonuçlar tartışılmış ve varılan sonuç açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MINIMUM TIME REORIENTATION OF GIMBAL ANGLES AND SUPRESSION OF GYROSCOPIC NOISE EFFECTS ERDO?AN, Metin M.S., Department of Mechanical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Tuna Balkan December 2000, 114 pages This thesis aims to present a new approach in the design of fire control systems. An introduction to this recently developing technology is given and the historical proceeding of the technology is traced. A solution for optimal reorientation of the gimbal angles is presented and this approach is analytically proven. A method utilising interlaced Kalman filtering for gyroscopic noise cancellation is presented and both of these two approaches are reviewed by a case study and algorithms are obtained. The results are discussed and a conclusion is stated.