Joint Memory Building With Strategic Communication Between Azerbaijan and Turkey: The Case Of Karabakh War
Azerbaycan ve Türkiye Arasında Stratejik İletişimle Ortak Hafıza İnşası: Karabağ Savaşı Örneği
  1. Tez No: 991749
  2. Yazar: ORHUN EGE CANSARAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DAVID J BETZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Uluslararası İlişkiler, Communication Sciences, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Jeostratejik, Jeostratejik güvenlik, Kolektif bellek, Politik savaş, Siyasal iletişim, Uluslararası stratejik birleşmeler, Uluslararası stratejik iş birliği, Yeni savaşlar, Geostrategic, Geostrategic security, Collective memory, Political warfare, Political communication, Intenational strategical mergers, Intenational strategical cooperation, New wars
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kıng's College London
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Savaş Araştırmaları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Stratejik İletişim Bilim Dalı
Özet
Azerbaycan ve Türkiye dış politikalarında“iki devlet - tek millet”söylemi çerçevesinde ortak hassasiyetlerle hareket etmektedir. Azerbaycan'ın bağımsızlığından sonra iki devletin ilişkileri ulusal güç unsurlarının kolektifleştirilmesini desteklemiştir. İki ülke ilişkilerinin karşılıklı güvene dayalı olmasıyla ulusal güç unsurları (DIME) gelişmektedir. İki ülkede kamuoyunu ikna eden stratejik iletişim çalışmaları, toplumların ortak hafıza oluşturmasını sağladı. Özellikle Karabağ savaşları sayesinde artan etkileşim ikili ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Birlik söylemine dayalı ilişkiler, bölgenin ortak stratejik çıkarlarının ortaya çıkmasına neden oldu. Bu çalışma stratejik iletişimde birlik söyleminin kökenlerini ve uygulamalarını incelemektedir. Çalışma, ortaya çıkan büyük stratejinin sınırlamalarını ve gerekliliklerini açıklıyor. Son olarak iki ülke birliği ve birlik söyleminin bölgedeki rakip ülkeler üzerindeki etkisi anlatılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Azerbaijan and Turkey act in their foreign policy under the discourse of“two states - one nation”with common sensibilities. After Azerbaijan's independence, the relations of the two states supported the collectivization of the elements of national power. The elements of national power (DIME) have developed by the two countries' relations based on mutual trust. Strategic communication efforts that persuaded public opinion in the two countries enabled societies to create a collective memory. Increased interaction, especially through the Karabakh wars, played an important role in developing bilateral relations. Relations based on the discourse of unity led to the region's emergence of common strategic interests. This study examines the origins and practices of the discourse of unity in strategic communication. The study explains the limitations and requirements of the emerging grand strategy. Finally, it explains the impact of the unity of the two countries and the unity discourse on rival countries in the region.