Dynamic worker assignment for performance improvement in an aeronautics manufacturing system
Bir havacılık üretim sisteminde performans iyileştirmesi için dinamik işçi ataması
- Tez No: 991948
- Danışmanlar: PROF. DR. MARCELLO COLLEDANİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Analitik modelleme, Benzetim modeli, Personel atama, Analytical modelling, Simulation model, Personnel assignment
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Polıtechnıco Dı Mılano (technıcal Unıversıty Of Mılan)
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Makine Bilim Dalı
Özet
Bu tez, bir üretim sisteminde işçi tahsisine bağlı olarak sistem performansı değerlendirmesinin vaka analizi üzerinden uygulanmasına odaklanmaktadır. Verimli iş gücü tahsisinin temel amacı, sistem üzerindeki olumsuz etkileri azaltırken en uygun üretim koşuluna ulaşmaktır. Bir şirketin üretim açısından başarısı, kaynaklarını ne kadar verimli ve etkili kullandığıyla doğrudan ilişkilidir. Günümüzde rekabet ortamının ve üretim sistemlerinin karmaşıklık düzeyinin artmasıyla birlikte, firmalar optimizasyona her zamankinden daha fazla odaklanmaktadır. Üretim sisteminin değişkenler arasındaki ilişkiler açısından nasıl tepki verdiğini ve sistemden en iyi sonucu nasıl elde edileceğini bilmek, firmaların rekabet gücü için kilit bir unsur haline gelmiştir. Bu nedenle, üretim planlamasını kesintiye uğratmadan ve üretim sistemi konfigürasyonunu etkilemeden, aynı anda birden fazla parametreyi inceleyebilmek amacıyla simülasyon araçları geliştirilmiştir. Bu araçlar, sistemin duyarlılığını gözlemlemeye ve belirli bir probleme —örneğin iş gücü dağılımı gibi— alternatif çözümler üretmeye olanak sağlar. Bu tezde, farklı nitelik seviyelerine sahip işçilerin belirli operasyonlarda görevlendirilmesinin, işçi doygunluğu üzerindeki etkileri ile bakım planlamasının özellikle makine doygunluğu, ayrıca operatör doygunluğu üzerindeki etkileri varsayımsal analizlerle ayrıntılı biçimde tartışılmaktadır. Kuramsal ve gerçek koşullar her zaman birebir örtüşmese de, oluşturulan model göstermektedir ki mevcut operatörlerin sisteme daha iyi tahsis edilmesi ve makinelerin denetim ve bakım planlamalarının daha verimli yapılmasıyla, daha yüksek doygunluğa sahip bir üretim sistemi elde etmek mümkündür. Oluşturulan simülasyon modeli genişletilebilir niteliktedir ve çok çeşitli kullanım senaryolarına uygulanabilir. Bu model, mevcut bir sistemin genel performansını iyileştirmek isteyen firmalara önemli katkılar sağlayabilir.
Özet (Çeviri)
The thesis focuses on application of use-case for the system level performance evaluation of a manufacturing system with respect to worker allocation. The main purpose of efficient labor assignment is to achieve the optimal manufacturing condition, while reducing the corresponding negative aspects on the system. The success of a company in terms of production strongly depends on the efficient and effective usage of its resources. Nowadays, with enormous increase of competitive environment and the degree of complexity of manufacturing systems, the companies shifted their focus towards optimization even more. The knowledge about how a manufacturing system responds to the changes, in terms of relations between variables and how to achieve the optimum outcome from the system becomes a key factor for companies' competitiveness. Therefore, in order to investigate several parameters of interest simultaneously, without interruption of production planning and affection of manufacturing system configuration, simulation tools have been developed. These tools allow to observe the sensitivity of system and find an alternative path as a solution to a specific problem, such as distribution of manpower. The thesis, in detail, will discuss the effects of labor force allocation, with different qualification levels of workers in specified operations, on the worker saturations and the effects of maintenance scheduling, mainly on saturation of machines but also operator saturations with what-if analyses. Although the theory and reality does not overlap all the time, the model proves that, with a better allocation of the current operators supervising the system and maintenance scheduling of machines, it is possible to obtain more saturated production system. The generated simulation model can be enlarged and applicable to a wide range of use-cases. It can help the companies to improve the overall performance of an already existing system.