Boş zamanların sportif etkinliklerle değerlendirilmesi (Anadolu Üniversitesi öğretim elemanları üzerine bir araştırma)
The Use of leisure time with sports activities (A Research on the academics in Anadolu University)
  1. Tez No: 99279
  2. Yazar: TÜRKAN NİHAN YURTBİLİR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. M. SERDAR TEREKLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Zaman, Boş Zaman, Spor, Boş Zamanın Değerlendirilmesi ve Rekreasyon
  7. Yıl: 2000
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BOŞ ZAMANLARIN SPORTİF ETKİNLİKLERLE DEĞERLENDİRİLMESİ (ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA) Türkan Nihan YURTBILIR Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. M. Serdar TEREKLİ 2001 Bu araştırmanın amacı, Anadolu Üniversitesi öğretim elemanlarının görüşlerine dayalı olarak boş zamanların sportif etkinliklerle değerlendirilmesine ilişkin önemini ortaya koymaktır. Bu araştırma, tarama türünde bir modelden yararlanılarak yapılmıştır. Araştırmanın evrenini 2000-2001 öğretim yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi kadrosunda görev yapan 1402 öğretim elemanı ve örneklemi ise üniversitede yeralan 391 öğretim elemanı oluşturmaktadır. Araştırmanın verilerinin toplanması için bir anket formu geliştirilmiştir. Verilerin analizinde ise, frekans sayımı ve yüzdeliklerden yararlanılmıştır. Araştırma, giriş, materyal ve yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. Araştırmanın giriş bölümünde“ boş zaman”,“boş zamanın değerlendirilmesi”ve“ rekreasyon”ile ilgili kuramsal bilgiler verilmiştir. Materyal ve T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KDBUL0yöntem bölümünde araştırmanın gerçekleşmesinde yapılan çalışmalar açıklanmış ve elde edilen veriler bulgular kısmında toplanmıştır. Tartışma ve sonuç bölümünde ise, araştırmada elde edilen bulgular ışığında tartışma ortaya konmuş ve kişisel bir sonuç ortaya çıkarılmıştır.
Özet (Çeviri)
HI ABSTRACT Master of Science Thesis THE USE OF LEISURE TIME WITH SPORTS ACTIVITIES (A RESEARCH ON THE ACEDEMICS IN ANADOLU UNIVERSITY ) Türkan Nihan YURTBILIR Anadolu University Graduate School of Health Sciences Major Branch of Physical Education and Sports Advisor: Ph. D. M. Serdar TEREKLİ 2001 The objective of the research is to expose the importance of the use of leisure time with sports activities among the academics in Anadolu University. The research is conducted by the use of a model based on scanning model. The main- source of the research is the 1402 academics working in Anadolu University, Eskişehir, in the 2000-2001 academic year and the sample is 391 academics. A questionnaire form is developed in order to collect data. Frequency enumeration rating is utilized in the data analiysis process. The research is composed of four sections; introduction, materials and method, results, discussion and conclusion. In the introduction, theroretical information such as“leisure”,“ utilization of leisure”and“recreation”is given. In the materials and method section, the work done for the realization of the research is explanied and the data collected is evaluated in the results. In the discussion and conclusion, a discussion was made in the light of results and the concluded with a personal result. Key words : Time, Leisure Time, Sport, Utilization of Leisure Time and Recreation.