Lobbying for North and Eastern Syria: The PYD-PKK's Strategic Framing of the Syrian Civil War in the US and the UK
Kuzey ve Doğu Suriye'ye Yönelik Lobicilik: PYD-PKK'nın Suriye İç Savaşını ABD ve İngiltere'de Stratejik Olarak Çerçevelemesi (Pazarlaması/Tasarlaması
- Tez No: 995758
- Danışmanlar: DR. GORDON CLUBB
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Etnik Lobicilik, Çerçeveleme (Pazarlama/Tasarlama), Çerçeve (Tasarı/Tertip), Dinamik Çerçeveleme Süreci, Suriye İç Savaşı, PYD, PKK, Kürt Sorunu, Türk Hükümeti, ABD, İngiltere, Lobicilik, Çerçeveleme, Ethnic Lobbying, Framing, Dynamic Framing Process, Syrian Civil War, PYD, PKK, Kurdish Question, Turkish Government, the US, the UK, Lobbying
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Unıversıty Of Leeds
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
Özet
ABD/Birleşik Krallık'ta etnik lobicilik üzerine yapılan birkaç çalışma, bir etnik lobi kampanyasını başarılı kılan şeyin ne olduğunu açıklamaya çalışır (Herner-Kovacs, 2013; Kirk 2008; Reese ve Ramirez, 2002) ve etnik lobilerin harekete geçirilmesinin nedenlerini/stratejilerini anlamaya çalışır (Koinova, 2014, 2013, 2011). Çerçevelemeye ya başarılı bir lobi kampanyası sürecinde kolaylaştırıcı olarak ya da etnik lobilerin seferberliğini açıklamaya yönelik bir strateji olarak yaklaşırlar, ancak çerçevelemenin bizzat kendisinin dinamik bir süreç olduğunu ve özellikle çerçevelerin rolünü görmezden gelme eğilimindedirler. Bu tez, yoğun dönemde çerçeveler ve karşıt-çerçeveler arasındaki etkileşim ve gelişmeleri göz önünde bulundurarak çerçevelerin/karşıt-çerçevelerin (Kaufman ve diğerleri, 2013) oluşturulmasını ve sunulmasını içeren dinamik bir çerçeveleme süreci aracılığıyla etnik lobicilikte çerçevelerin ve çerçevelemenin rolüne ilişkin yeni bir bakış açısı geliştirmektedir. Bu tez, 2011 Suriye iç savaşının patlak vermesi, Halep savaşının başlamasıyla 2012 yılının Temmuz ayında Kuzey Suriye'den Suriye hükümet güçlerinin geri çekilmesi ve çerçeveleme yoluyla Suriye Kürtlerinin lobicilik çabalarına yönelik Halep savaşının devam eden süreci içerisinde 2014 yılında IŞİD'in yükselişi gibi üç önemli siyasi fırsatı kavramsallaştırıyor. İçerik analizi ve röportajlar yoluyla Kürt PYD'nin çerçeveleme çabalarını ve dinamik çerçeveleme sürecinin önemli bir bileşeni olarak Mart 2011'den 20 Ocak 2017'ye kadar Suriye iç savaşı üzerinden ABD/İngiltere'deki PYD çerçevesine karşı Türk hükümetinin karşı çerçeveleme çabalarını analiz etmektedir. Bu tez, çerçeveleme başarısının, hedeflenen ülkelerin çerçevelere karşı duyarlılığı ile açıklandığını savunuyor. Bulgular, ABD/Birleşik Krallık'ın duyarlılığının yalnızca çerçeveleme başarısında önemli bir rol oynayabilecek çerçevelerin özellikleri aracılığıyla ele alınmayabileceğini göstermektedir. Bu ülkelerin, dinamik çerçeveleme sürecinden de anlaşılabilecek Suriye'deki politika duruşları ve politika hedefleri PYD çerçevelerine karşı tepkileri/duyarlılıkları açıklanırken mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. ABD/İngiltere'nin Suriye'deki politik duruşları ve politika hedefleri de, Türk karşı çerçevelerinin bu ülkelerin PYD çerçevelerine karşı tepkilerini ne ölçüde zorlamayı başardığını anlamak için temel faktörlerdir.
Özet (Çeviri)
Several studies on ethnic lobbying within the US/UK seek to explain what makes an ethnic lobbying campaign successful (Herner-Kovács, 2013; Kirk, 2008; Reese and Ramirez, 2002) and understand reasons/strategies for the mobilisation of ethnic lobbies (Koinova, 2014; 2013; 2011). They approach framing either as a facilitator in a successful lobbying campaign process or a strategy to explain the mobilisation of ethnic lobbies, however they tend to ignore the role of framing itself as a dynamic process, and particularly the role of frames. This thesis develops a new perspective regarding the role of frames and framing in ethnic lobbying through a dynamic framing process, which includes the creation and presentation of frames/counter-frames (Kaufman et al., 2013) by considering the developments and the interaction between frames and counter-frames within the concentrated period. The thesis conceptualises three key political opportunities, the outbreak of the 2011 Syrian civil war, the withdrawal of the Syrian government forces from northern Syria in July 2012 with the start of Aleppo battle, and the rise of ISIS in 2014 within the ongoing process of Aleppo battle for the Syrian Kurds' lobbying efforts through framing. Through content analysis and interviews, it analyses the framing efforts of the Kurdish PYD, and as a significant component of the dynamic framing process, the counter-framing efforts of the Turkish government against the PYD framing in the US/UK through the Syrian civil war from March 2011 to 20th January 2017. The thesis argues that framing success is explained through the responsiveness of the targeted countries towards frames. Findings demonstrate that the US/UK's responsiveness may not be merely addressed through the characteristics of frames, which can play an important role in framing success. These countries' policy stances and policy objectives in Syria, which can also be understood through the dynamic framing process, must be considered while explaining these countries' responsiveness towards the PYD frames. The US/UK's policy stances and policy objectives in Syria are also essential factors to understand what extent the Turkish counter-frames managed to challenge these countries' responsiveness towards the PYD frames.