Farklı bölgeleri içeren analitik fonksiyonların bir alt sınıfının özellikleri
Properties of a subclass of analytic functions involving different domains
  1. Tez No: 1001914
  2. Yazar: HAKAN ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURAT ÇAĞLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Analitik fonksiyon, Ünivalent fonksiyon, Fekete-Szegö problemi, Limacon şeklindeki bölge, Fasulye şeklindeki bölge, Analytic function, Univalent function, Fekete–Szegö problem, Limaçon shaped region, Bean-shaped region
  7. Yıl: 2026
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erzurum Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Bilim Dalı
Özet
Bu tezde, birim disk üzerinde tanımlı analitik fonksiyonların limaçon ve fasulye şeklindeki bölgeler yardımıyla belirlenen iki yeni alt sınıfı incelenmiştir. Amaç, bu sınıflar için katsayı sınırlarını belirlemek ve Fekete–Szegö türü eşitsizlikler elde etmektir. Çalışmada temel araç olarak subordinasyon prensibi kullanılmış; Carathéodory sınıfına ait klasik sonuçlardan yararlanılarak katsayı tahminleri türetilmiştir. Elde edilen sonuçlar, geometrik bölge temelli fonksiyon sınıfları literatürüne katkı sağlamakta ve ünivalent fonksiyonlar teorisindeki katsayı problemlerine yeni sonuçlar sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, two new subclasses of analytic functions defined in the unit disk via limaçon-shaped and bean-shaped regions are investigated. The aim is to determine coefficient bounds for these classes and to obtain Fekete–Szegö type inequalities. The main tool of the study is the principle of subordination, and coefficient estimates are derived using classical results from the Carathéodory class. The obtained results contribute to the literature on geometrically defined function classes and provide new findings for coefficient problems in the theory of univalent functions.