A Modelling approach for cost control in construction
İnşaat sektöründe maliyet kontrolü için bir modelleme yaklaşımı
- Tez No: 101299
- Danışmanlar: DR. YASEMİN NİELSEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Maliyet Kontrolü, Maliyet Kontrol Modellemesi, Maliyet Kodlama, Yapı Maliyet Bileşenleri IV, Cost Control, Cost Control Modelling, Cost Coding, Construction Cost Elements m
- Yıl: 2000
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 115
Özet
öz İNŞAAT SEKTÖRÜNDE MALİYET KONTROLÜ İÇİN BİR MODELLEME YAKLAŞIMI AKDENİZ, Nurettin Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Yasemin NIELSEN Kasım 2000, 115 sayfa İnşaat sektöründe, bir projenin başarılı bir şekilde tamamlanmış sayılabilmesi; arzu edilen kalitede, öngörülen zamanda ve tahmin edilen bütçenin sınırları dahilinde tamamlanması ile mümkündür. Bu çalışmada; maliyetlerin ve herhangi bir projenin, bir olgu olarak ne anlam taşıdığı, projeyi ilk safhalarından itibaren, uygulama süresince ve son evrelere kadar kontrol edebilecek ve genellikle müteahhitler tarafından yürütülecek bir maliyet kontrol sisteminin kurulması ve uygulanmasına dair gerekli prosedür araştırılmıştır. Herhangi bir tipteki sözleşme ile yapılan herhangi bir inşaat projesini uygulama safhasında kontrol edecek bir maliyet kontrol sistemi modellenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A MODELLING APPROACH FOR COST CONTROL IN CONSTRUCTION AKDENİZ, Nurettin M.S., Department of Civil Engineering Supervisor: Dr. Yasemin NIELSEN November 2000, 115 pages A project in the construction industry can be considered to be completed in success if only that project is completed within the estimated budget providing the desired quality and duration. In this study, the general view of costs and a project as a phenomenon, and the procedure of establishing and applying a cost control system from the initial stages, throughout the execution and to the final stages of a project has been investigated, from the point of view of contractors particularly. A system of controlling costs during the execution stage which can be adapted to any type of project being performed by any kind of contract, has been tried to be modelled as formal as possible.