Flipped classroom at university writing course: A comparative study on the improvement of student essay writing skills
Akademik yazma dersinde ters-yüz sınıf modeli: Üniversite öğrencilerinin akademik yazma becerileri üzerine karşılaştırmalı bir çalışma
  1. Tez No: 1013620
  2. Yazar: ARİF ERDEM ERYILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYHAN KAHRAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Akademik yazı, Akademik yazı öğretimi, Academic writing, Academic writing teaching
  7. Yıl: 2025
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
Özet
Bu çalışma, Flipped Classroom Modelinin (FCM) Türk üniversite düzeyindeki Yabancı Dil Olarak İngilizce (EFL) öğrencilerinin akademik makale yazma becerilerini geliştirmedeki etkinliğini araştırmaktadır. Özellikle, FCM eğitimi alan öğrencilerin performansını geleneksel sınıf ortamındaki öğrencilerle karşılaştırarak, genel yazma başarısı, makale organizasyonu, kelime dağarcığı, gramer doğruluğu ve giriş ve sonuç paragraflarının kompozisyonuna odaklanmaktadır. Ön test ve son test yapısına sahip yarı deneysel bir tasarım kullanılmış ve bir Türk üniversitesinin İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 106 katılımcı (kontrol grubunda 60, deney grubunda 46) çalışmaya dahil edilmiştir. Çalışma, deney grubunun yazma becerilerinde sınırlı iyileşmeler olduğunu, genel deneme yazma performansında, giriş paragrafı bileşenlerinde veya sonuç paragrafı bileşenlerinde önemli bir gelişme olmadığını ortaya koymuştur. Buna karşılık, kontrol grubu özellikle içerik oluşturma konusunda önemli gelişmeler göstermiştir. Bu sonuçlar, FCM'nin öğrenci katılımını ve öğrenme özerkliğini teşvik edebileceğini, ancak yazma becerileri üzerindeki etkisinin müdahalenin süresi, ders öncesi materyallerin kalitesi ve öğrenme sürecine öğrenci katılımının düzeyi gibi faktörlere bağlı olduğunu göstermektedir. Çalışma, FCM'nin bağımsız öğrenme alışkanlıklarını teşvik etmeye ve yazma pratiği için yeterli zaman ayırmaya odaklanmak da dahil olmak üzere dikkatli bir şekilde uygulanması gerektiği sonucuna varmıştır.
Özet (Çeviri)
This study investigates the effectiveness of the Flipped Classroom Model (FCM) in enhancing academic essay writing skills of Turkish university-level English as a Foreign Language (EFL) students. Specifically, it compares the performance of students receiving FCM instruction with those in a traditional classroom setting, focusing on overall writing achievement, essay organization, vocabulary range, grammatical accuracy, and the composition of introductory and concluding paragraphs. A quasi-experimental design with a pre-test and post-test structure was used, involving 106 (60 in the control; 46 in the experimental group) participants from the English Language and Literature department at a Turkish university. The study found limited improvements in the experimental group's writing skills, with no significant enhancement in overall essay writing performance, introductory paragraph components, or concluding paragraph components. Conversely, the control group showed significant improvements, particularly in content creation. These results suggest that while FCM may promote student engagement and learning autonomy, its impact on writing skills is contingent upon factors such as the duration of the intervention, the quality of pre-class materials, and the level of student engagement with the learning process. The study concludes that FCM requires careful implementation, including a focus on fostering independent learning habits and offering sufficient time for writing practice and feedback.