The European convention on human rights and its impact on the legal systems of the participating states
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve taraf ülkelerin hukuk sistemlerine etkisi
- Tez No: 101983
- Danışmanlar: DR. SCOTT SPEHR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, İç hukuk, İnsan hakları, Türkiye iv fe^NBttıırta gHtour fWsuimsTc ronanac, European Convention on Human Rights, Domestic legislation, Human rights, Turkey HI
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
ÖZET AVRUPA İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ VE TARAF ÜLKELERİN HUKUK SİSTEMLERİNE ETKİSİ Altıntaş, İlkem Yüksek Lisans, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Tez Yöneticisi: Dr. Scott Spehr Eylül 2001 Bu çalışma Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin taraf ülkelerin iç yönetimlerine etkilerini incelemektedir. Avrupa İnsan Haklan Sözleşmesi geleneksel anlamda bir uluslararası sözleşme değildir. Taraf ülkeleri Sözleşme'nin kurallarına uymaya zorlayan bir mekanizması vardır. Bu durum 2. Dünya Savaşı'ndan sonra insan hakları alanında gerçekleşen değişimlerin çarpıcı bir örneğidir. Bu tez, uluslarüstü kuruluşların, bu kuruluşlara üye ülkelerin iç yönetimlerine olan etkilerini ortaya çıkarmak amacıyla Avrupa Konseyi'nin bir organı olan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarına karşı Sözleşme'ye taraf ülkelerin aldıkları tavırları incelemiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EUROPEAN CONVENTION ON HUMAN RIGHTS AND ITS IMPACT ON THE LEGAL SYSTEMS OF THE PARTICIPATING STATES Altıntaş, İlkem M. A., Department of Political Science and Public Administration Supervisor: Dr. Scott L. Spehr September 2001 This study analyzes the implications of the European Convention of Human Rights on the domestic governance of the participating states. The European Convention is not a traditional type of international treaty. It has an implementation mechanism, which forces the participating states to abide by the rulings of the Convention. This situation is a prominent example of the transformations that have taken place in the field of human rights since the Second World War. This thesis focuses on the responses of the contracting states to the judgments of the European Court of Human Rights, an organ of the Council of Europe, in order to establish the impact of supranational organizations on member states domestic policy-making in the context of an evolving global order.