Walker 4 manifoldlarının tanjant demeti üzerine bazı genelleştirilmiş sonuçlar
Some generalized results on the tangent bundle of walker 4 manifolds
  1. Tez No: 1019941
  2. Yazar: MELİKE DÜZCİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HAŞİM ÇAYIR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Norden metriği, Walker 4-manifoldları, integrallenebilirlik şartları, düzgün hemen hemen kompleks yapı, sembolik hesaplama, Norden metrics, Walker 4-manifolds, integrability conditions, proper almost complex structure, symbolic computation
  7. Yıl: 2026
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Giresun Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Matematik Bilim Dalı
Özet
Bu tez çalışması içirisinde ilk olarak Walker 4-manifoldlarının tanjant demeti üzerinde hemen hemen Norden yapılarının tam liftleri incelenmiştir. Daha sonra düzgün hemen hemen kompleks yapının tam liftlerinin integrallenebilirlik şartları incelenerek T(M) üzerinde J yapısının isotropic Kähler-Norden özellikleri için gerekli şartlar elde edilmiştir. En son olarak g Norden (Kähler-Norden) metriğinin holomorfluk şartlarını araştırılarak Walker 4-manifoldunun tanjant demeti T(M) üzerinde verilen g metriği için Quasi-Kähler-Norden durumu incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY In this thesis, firstly to explore the complete lifts of almost Norden structures on tangent bundles of Walker 4-manifolds. Later, to examine the integrability conditions and the isotropic Kähler-Norden property of the structure J on T(M). Finally, we investigate the holomorphic conditions of the Norden (Kähler-Norden) metrics g and discuss Quasi-Kähler-Norden metrics g on the tangent bundle T(M) of 4-Walker manifolds.