Türkiye'de geçici koruma ve geçici koruma altındaki suriyelilerin iş piyasasına erişimi
The temporary protection and the approach of the syrians under temporary protection to the labor markets in turkey
  1. Tez No: 1020314
  2. Yazar: RUKİYE GENÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. ALİ MURAT BERKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: göç, uluslararası koruma, geçici koruma, mülteci, istihdam, Suriye, migration, international protection, temporary protection, emigrants, emplayment, Syrıan
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Bilim Dalı
Özet
Bu çalışmanın konusu; Suriye'de başlayan iç savaş ve gelişen sonraki olaylar neticesinde Türkiye'ye göç etmek durumunda kalan Suriyelilerin, Türkiye'deki statüleri ve işgücü piyasasındaki durumlarının belirlenmesidir. Türkiye'deki Suriyelilerin genellikle düşük nitelikli işlerde ve büyük kısmının kayıt dışı istihdam edilmesine bağlı olarak bireysel, toplumsal ve gelecekteki ortak yaşamın inşası yolunda çok çeşitli sorunlar ortaya çıkabilecektir. Bu doğrultuda, çalışma kapsamında Türkiye'deki Suriyelilerin demografik özellikleri, kayıtlı ve kayıt dışı istihdam alanları, toplumsal etkileşim ve işgücü piyasasında karşılaştıkları sorunlar incelenmiştir. Araştırmanın tutarlı bulgu ve sonuçlara ulaşabilmesi için, Suriyeliler ile ilgili saha araştırmaları incelenmiş, alanda çalışan kurumların resmi istatistik verileri taranmış ve Türkiye'deki Suriyelilerin durumları işgücü piyasası bağlamında ele alınmıştır. ARŞİV KAYIT BİLGİLERİ Tezin Adı : Türkiye'de Geçici Koruma Ve Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin İş Piyasasına Erişimi Tezin Yazarı : Rukiye GENÇ Tezin Danışmanı : Doç. Dr. Ali Murat BERKER Tezin Konumu : Yüksek Lisans Tezin Tarihi : 20.04.2018 Tezin Alanı : Göç Yönetimi Tezin Yeri : TODAİE - ANKARA
Özet (Çeviri)
The subject of this thesis is to determine Syrians', who have to immigrate because of Syrian civil war and the conflicts afterwards,positions and their condition in labor market. The fact that Syrians living in Turkey generally work in unqualified jobs and also many of those experience unregistered employment will bring about individual, social and additionally various problems on the way to be future communal life. Accordingly, in this thesis; demograpiıcal features, registered and unregistered employment, social interaction and problems of Syrians in Turkey have been analyzed. In order to reach the consistent findings and consequences, the field research related to Syrians have been examined, the official statistical data of the concerned institutions have been scanned and the candition of Syrians in Turkey within the context of labor market has been discussed. ARCHIVE REGISTRATION INFORMATION Title of The Thesis: The Temporary Protection And The Approach Of The Syrians Under Temporary Protection To The Labor Markets İn Turkey Writer of The Thesis: Rukiye GENÇ Supervisor: Doç. Dr. Ali Murat BERKER Topic of the Thesis: Master Degree Date of the Thesis: 20.04.2018 Programme : Migration Management Place of the Thesis: TODAİE - ANKARA