Kombine ekim makinalarında laboratuvar deney sonuçlarının bilgisayar ortamında değerlendirilmesi
Evaluation of laboratory test results of combine drills by computer
- Tez No: 104446
- Danışmanlar: PROF. DR. RAHMİ KESKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Ekim makinası, bilgisayar yardımıyla veri derleme, sıralar arası dağdım düzgünlüğü, ekim normu, ilerleme hızı, Combine drill, computer aided data collection, row spacing distribution, seed rate, velocity 11
- Yıl: 2001
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 66
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KOMBİNE EKİM MAKİNALARINDA LABORATUVAR DENEY SONUÇLARININ BİLGİSAYAR ORTAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ Sultan ASMA Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tanm Makinalan Anabilim Dalı Danışman : Prof. Dr. Rahmi KESKİN Bu çalışmada, materyal olarak ekim makinalan kullanılmıştır. Denemeler sonucunda elde edilen veriler geliştirilen bir bilgisayar paket programı yardımıyla kaydedilip değerlendirilmiştir. Sıralar arası dağılım düzgünlüğünün belirlenmesi için makinalar üç farklı ilerleme hızı ve her makina için değişen farklı ekim normu kademelerinde denenmiştir. Denemeler üçer tekerrürlü yapılmış, bu veriler bir bilgisayar paket programı yardımıyla analiz edilmiştir. İstatistik olarak değerlendirilen sonuçlar grafik ve tablolar halinde düzenlenerek sunulmuştur. Sonuçta saralar arası dağılım düzgünlüğü ve ekim normu parametrelerinin hızlı ve yüksek bir doğrulukla belirlenmesi sağlanabilmiştir. 2001, 59 sayra
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Masters Thesis EVALUATION OF LABORATORY TEST RESULTS OF COMBINE DRILLS BY COMPUTER Sultan ASMA Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Agricultural Machinery Supervisor : Prof. Dr. Rahmi KESKİN In this study, combine drills have been used as material. The data obtained from test results have been evaluated and saved by a developed computer programme. To determine row spacing distribution the machinery have been tested at the 3 different velocity and different seed rate of each machine The each test has been carried out 3 each, and data obtained has been analysed by computer aided. The results evaluated statisticaly have been presented as graphics and tables. Consequently row spacing distribution and seed rate parameters have been determined quickly and correctly. 2001, 59 pages