Representation of architecture in the 16 th century Ottoman miniature painting
16. Yüzyıl Osmanlı minyatürlerinde mimarinin tasviri
- Tez No: 105046
- Danışmanlar: PROF. DR. JALE ERZEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: El Sanatları, Mimarlık, Crafts, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Minyatür Resmi, Osmanlı, Tasvir vı, Miniature Painting, Ottoman, Representation IV
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 166
Özet
örneklerle karşılaştırma yapmış, fakat mimarinin gösterimine değinmemiştir. Dolayısıyla, bu çalışma, karşılaştırma yapmadan ya da derin bir tarihi araştırmaya girmeden, 16. yüzyıl Osmanlı minyatür resmini görsel bir dil olarak sistematik olarak inceleyip minyatür sanatçılarının mimariyi tasvir için kullandıkları teknikleri ortaya çıkarır. Bu konu üzerinde daha önce yapılmış bir çalışma bulunmadığından, mimari gösterimi hakkındaki söyleme bilgi tabanı eklemek için böyle bir analiz önemlidir.
Özet (Çeviri)
with their artistic features, historical outlines, make comparisons with examples of other cultures, but not architectural representation. Thus, this study -without intending to be a comparative and in depth survey of Ottoman miniature painting within a historical context- examines the 16th century Ottoman miniature painting systematically as a visual language and identifies the techniques that miniature artists used to represent architecture. As no former study on the subject exists, this analysis attempts to add new data to the discourse about architectural representation.