Formulation of a road-map for the pre-installation phase of ERP implementations
Kurumsal kaynak planlaması paketlerinin kurulum öncesi aşaması için bir yol haritası formülasyonu
- Tez No: 105050
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CEMAL AKYEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: bilgi sistemleri, bilgi sistemleri ve bilgi teknolojilerinin kurumsal bütünleşme çözümleri, kurumsal kaynak planlama (KKP), KKP uygulama projesi kurulum öncesi aşaması, yol haritası. iv, information systems, enterprise wide integration solution of information systems and information technologies, enterprise resource planning (ERP), pre-installation phase of ERP implementation, road-map. m
- Yıl: 2001
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
oz KURUMSAL KAYNAK PLANLAMASI PAKETLERİNİN KURULUM ÖNCESİ AŞAMASI İÇİN BİR YOL HARİTASI FORMULAS YONU ÖZDEMÎR, Salih Zeki Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Cemal AKYEL Ağustos 2001, 99 Sayfa Kurumsal Kaynak Planlaması (KKP) yazılım paketlerinin uygulanması yazılım öncesi, yazılımın kurulumu ve canlı kullanım olmak üzere üç aşamadan oluşur. Bu çalışmada KKP uygulama projelerinin kurulum öncesi aşamada yapılması gereken görevler literatür incelemesi ve Türk firmalarla yapılan görüşmeler sonucunda tanımlanmıştır. Kurulum öncesi aşama uygulama projesinin başarısı için önemli bir aşama olduğu için bu çalışmanın odağı olarak seçilmiştir. Tanımlanan görevler bu görevler arasındaki öncelik ilişkilerini gösteren bir yol haritası şeklinde sunulmuştur. Öncelik ilişkileri yapılan görüşmelerle sınanmıştır. Yol haritaları yüksek miktarda para, insan gücü ve zaman gibi kaynaklara ihtiyaç duyan KKP uygulama projelerinin yönetimi için faydalıdır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FORMULATION OF A ROAD-MAP FOR THE PRE-INSTALLATION PHASE OF ERP IMPLEMENTATIONS ÖZDEMİR, Salih Zeki M.B. A., Department of Business Administration Supervisor : Asst. Prof. Dr. Cemal AKYEL August 2001, 99 Pages Implementation of an enterprise resource planning (ERP) software package has three phases as pre-installation, installation of the software, and live usage. In this study, tasks that should be performed in the pre-installation phase of ERP implementation projects are defined through literature review and informal interviews with Turkish enterprises. Pre-installation phase is selected as focus of this study, since it is a crucial phase for 'success' of ERP implementation. The highlighted tasks are presented in the form of a road-map indicating precedence relationships among these tasks. These precedence relationships are verified through the performed interviews. Road-maps are useful for managing ERP implementation projects, which necessitates massive amounts of organizational resources such as money, time and labor.