Implementation of the physical and the data link layers for a local area network
  1. Tez No: 10512
  2. Yazar: BÜLENT CANDAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN GÜRAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yerel ağ, bilgisayar iletişim sistemi, açık sistemleri bağlama referans modeli, fiziksel katman, veri akış katmanı, Local area network, computer communication system, open systems interconnection, physical layer, data link layer Scientific classification Code: 619.03. 03 j iii
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 245
Özet
ÖZET BİR YEREL AG İÇİN FİZİKSEL VE VERİ AKIŞ KATMANLARININ GERÇEKLEŞTİRİLMESİ CANDAN, B ülent Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hasan GURAN Eylül 1990, 225 Sayfa Bu çalışmada, bir yerel ağ sistemi için gerekli en alt düzey servisleri, IBM PC-XT ve AT uyumlu bilgisayarlar için ve MS-DOS işletim sistemi üzerinde gerçekleştirildi. Uluslararası Standardlar Organizasyonu'nun (İSO), Açık Sistemleri Bağlama referans modeli temel alınmıştır. Bu model, bir bilgisayar iletişim sistemini yedi katmanlı bir yapı olarak ele alır. Fiziksel ve Veri Akış katmanları bu yapı içerisinde en alt iki katmanı oluşturur. Bunlardan ilki, fiziksel ortamın elektriksel ve mekanik gereksinmeleri ile ilgilenir, ikincisi ise, bilgisayar iletişim sistemi kullanıcıları arasında hatasız veri iletişiminin sağlanması için gerekli olan servisleri sağlar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF THE PHYSICAL AND THE DATA LİNK LAYERS FOR A LOCAL AREA NETWORK CANDAN, Bülent M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisors Prof. Dr. Hasan GORAN September 1990, 225 Pages The two low level services of a Local Area Network system have been implemented for the IBM PC-XT and AT compatible computers over MS-DOS operating system. The implementation is based on the International Organization for Standardization's (ISO), Open Systems Interconnection (OSI) reference model. This model characterizes a computer communication system by a seven layered architecture, of which the Physical and the Data Link layers are the lowest two layers. The former is concerned with the mechanical and electrical requirements of the physical medium and the latter provides the services for error free data transfer between the entities of a computer communication system.