Scheduling methods for linear projects a comprehensive study
- Tez No: 10588
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA PULTAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: linear scheduling, linear repetitive construction projects, production lines, progress based scheduling, bar charts
- Yıl: 1990
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
ÖZET DO?RUSAL PROJELERİ PROGRAMLAMA YÖNTEMLERİ KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA RABIE, Mounzer Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Tea Yöneticisi: Prof. Dr. Mustafa Pultar Eylül 1990, 96 sayfa Karayolu inşaatı, boru hattı, çok katlı yapılar gibi inşaatlar tekrar edilen faaliyetler içerirler; literatürde bu gibi projelere doğrusal proje adı verilir. Bu tezde doğrusal inşaat projelerinin programlanması için iki yöntem sunulmaktadır: Doğrusal Programlama yöntemi (LSM) ve ilerleme düzeni esasına göre programlama (PBS). LSM programlarında, tekrar eden faaliyetler iki eksen üzerine değişken ya da sabit eğimli doğrular olarak gösterilir. Söz konusu iki eksen uzunluk ve zamandır. PBS de çubuk diyagramları ve ilerleme grafikleri kullanılır. LSM ve PBS teknikleri gerçek bir inşaat projesine uygulanarak örneklenmiştir. Böylece programların basitliği ve bazı tür projelerin avantajları gösterilmiştir. Bu programlardan elde edilen bilgi, teknikleri karşılaştırmakta kullanılmış olup sonuçlar eşdeğer bir CPM ağı ile de değerlendirilmiştir.Anahtar Sözcükler : Doğrusal programlama, doğrusal tekrarlı inşaat 'projeleri, üretim hatları, ilerleme esasına göre programlama, çubuk diyagramları. Ana Bilim Dalı Kodu : 601.02.03 vi
Özet (Çeviri)
ABSTRACT SCHEDULING METHODS FOR LINEAR PROJECTS A COMPREHENSIVE STUDY EABIE, Mounzer M. Sc. in Building Science Supervisor: Prof. Dr. Mustafa Pultar Sept. 1990, 96 Pages Many projects, such as the construction of roadways, pipelines, and high-rise buildings, involve repetitive activities; in literature, such projects are called linear projects. Two construction scheduling techniques are presented for scheduling repetitive linear construction projects. These are the Linear Scheduling Method (LSM) and Progress Based Scheduling (PBS). These techniques are more advantageous than both bar charts and network methods. In a LSM schedule, the repetitive activities are plotted as lines of constant or varying slope on two axes, distance versus time, whereas in PBS, bar and Progress charts are used for expressing the schedules. LSM and PBS techniques are illustrated by applying them to an actual construction project j the simplicity of the schedules and advantages for certain types of projects' are revealed. The information derived from schedules are used to iiicompare the techniques to each other, and also to what may be obtained from an equivalent CPM network.