Analysis system proposal of construction period, cost and information flow in the governmental buildings
  1. Tez No: 10589
  2. Yazar: VEDAT BOYNUEĞRİ
  3. Danışmanlar: UĞUR YALÇINER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Time, cost, project information, index, project management, unit price Cod. no: 601.02.03 ii
  7. Yıl: 1990
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
ÖZET KAMU BİNALARINDA SÜRE MALİYET ENFORMASYON DENETİMİ İÇİN SİSTEM ÖNERİSİ BOYNUE?Rİ, Vedat Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilimleri Bölümü Tez Yöneticisi: Ögr. Gör. Uğur Yalçıner Eylül 1990, 98' Sahife Bu çalışmada ülkenin inşaat sektöründe önemli bir yeri olan kamu inşaatlarının uygulama sürecinde, enformasyon, maliyet ve süre kavramları incelenmiş ve örnekler üzerinde mevcut kuralların sonuçları irdelenmiştir. Piyasada yaşanan enflasyonun inşaat malzemeleri ve maliyetleri üzerindeki etkileri araştırılmış ve Birim Fiatlarla yapılan inşaat maliyetleri ve malzemeleri indeksi oluşturularak mevcut fiat indeksleri ile kıyaslanmış tır. Bu çalışma içinde ayrıca birim fiatların tesbitinde gerçek piyasa şartlarının dikkate alınıp alınmadığı araştırılmıştır. Çalışmanın son bölümünde ise inşaat sürecinin planlanmasında yeni bir iş programı önerilmiştir. Bu iş programı doğrultusunda mevcut fiat artışlarının proje yönetimindeki kararları etkilemesi gösterilerek yatırımcı ve uygulayıcının problemlerine çözüm önerileri aranmıştır. Anahtar kelimeler : süre, maliyet, enformasyon, indeks, Proje yönetimi birim fiat. ill
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS SYSTEM PROPOSAL OF CONSTRUCTION PERIOD, COST AND INFORMATION FLOW IN THE GOVERNMENTAL BUILDINGS BOYNUE?Rİ, Vedat M.S. in Building Science, Architecture Supervisor: Inst. Uğur Yalçıner September 1990, 98 pages. In Turkey the construction sector is made up of two parts: the governmental and the private part. This is a study based on the governmental part. Cost, time and information concepts were researched. The governmental construction laws with reference to its application and results was also researched. How the inflation rate in the construction sector affected the governmental sector was also looked into. The existing construction materials and cost indices were studied. In addition, using the yearly constant unit price index, construction materials and cost indices were realized and they were compared with the existing ones. In addition, a case study of a school construction's time, information and cost problems was researched. The last part of this thesis involves the study of the roles of computers in project management services and cost with time which inflation affected directly. Solutions to problems faced by investors and their applicants were also looked into.